Uşak’ta yarın okullar tatil olur mu 9 Ocak salı okul tatili Uşak Valiliği son açıklama

UŞAK için meteorolojinin hava durumu tahmini tuttu, şiddetli yağışlar bu gece etkisini artıracak yarın da devam edecek. Sıcaklık değerleri 10 derece birden düşecek. Şiddetli yağış ve fırtına için uzmanlar uyardı. Peki yarın yani 9 Ocak Salı günü Uşak’ta okullar tatil olur mu, gözler Uşak Valiliği okul tatil açıklamasına çevrildi.

Uşak’ta yarın okullar tatil olur mu 9 Ocak salı okul tatili Uşak Valiliği son açıklama
Yayınlama: 08.01.2024
A+
A-

Uşak için meteorolojinin saatlik hava durumu tahmini çok vahim! Sıcaklık değerleri yurt genelinde bu geceden itibaren 10 derece birden düşecek. Batı’da şiddetli yağışlar görülürken, Doğu’da da kar yağışı ve buzlanma zaman zaman hayatı felç edecek. Uşak  için uyarı verildi, yarın şiddetli yağış kendini gösterecek. Peki yarın yani 9 Ocak Salı günü Uşak’ta okullar tatil mi oldu, okul tatil açıklaması için gözler şimdi Uşak Valiliği’ne çevrildi. Henüz valilikten resmi bir açıklama gelmedi, haberimiz güncellenecektir.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya’nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı ön görülüyor.

 Ayrıca yağışların Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği uyarısında bulunuldu.

Sıcaklıklar düşüyor

Öte yandan hava sıcaklıklarının Salı gecesinden itibaren Marmara’da 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamada şu iller için dikkatli olunması çağrısında bulunuldu: Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak.

Hafta ortasına dikkat

Meteoroloji’nin tahminlerine göre hafta ortasında kar yağışı ülkenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer etkili olacak. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar beklenirken, Ankara ve çevresinde karla karışık yağmur, İzmir çevresinde ise sağanak yağış görülecek.

İstanbul için AKOM’dan açıklama
Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, İstanbul’da hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.  İstanbul’da hava sıcaklıklarının 16 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2-5 °C altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.