2024 ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç tarihi, ne zaman açıklanacak?

Eğitimlerini lisans fakültelerinde sürdürmek için geçiş yapmayı hedefleyen adaylar Pazar günü düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavı oturumlarına katılacak. DGS oturumları tamamlandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarını gündemine alıyor. DGS sınav sonuçları internet üzerinden erişime açılacak. Adaylara basılı veya mail yoluyla sonuçlar bildirilmeyecek. DGS sınav sonuçları ekranında testte yer alan sayısal ve sözel bölümdeki doğru-yanlış cevap sayıları, ön lisans puanı ve yerleştirmede kullanabilecekleri puan türleri yer alacak. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara göre açılan kontenjanalra geçiş yapabilecek. Peki DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav sonuçları için açıklanan tarih…

2024 ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç tarihi, ne zaman açıklanacak?
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

2 yıllık ön lisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen binlerce aday 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek DGS oturumlarına katılacak. DGS sınavı sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından DGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ilan edildi. DGS sınav sonuçları belirlenen takvim doğrultusunda sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifresiyle öğrenebilecek. Peki DGS sınav sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak? İşte, DGS sınav sonuç takvimi…

DGS sınav sonuçları internet üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek.

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre DGS sınav sonuçları 14 Ağustos tarihinde duyurulacak.

DGS sınav sonuçları ekranında adayların sayısal ve sözel bölümdeki doğru-yanlış cevap sayıları, ön lisans başarı puanı ve DGS puanları yer alacak.

DGS sınavının geçerli olması için adayların sınav kurallarına uyması gerekmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacak.

Adayların sınava atanılan salonda girilmesi, sınav başlamadan önce giriş belgesini teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, sınav sorularını süre başladıktan sonra cevaplaması, salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin ayarlarına uyması gerekmektedir.

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.