Üst üste tatiller otel fiyatlarını uçurdu! İşte nisan ayında oda fiyatı en çok artan tatil bölgesi

Üst üste tatillerin olduğu nisan ayında otel odası fiyatları yüzde 89 arttı. Ramazan bayramının da içinde bulunduğu nisan ayında oda fiyatlarının en çok artış gösterdiği yer ise Muğla oldu.

Üst üste tatiller otel fiyatlarını uçurdu! İşte nisan ayında oda fiyatı en çok artan tatil bölgesi
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

DERYA ÖZGÜR/ÖZEL HABER

Nisan ayında, güzelleşen havaların ve bayram tatillerinin de etkisiyle turizmin en hareketli zamanları yaşanmaya başlandı. Arama motoru verilerine göre, otel aramaları 11 Nisan günü yani Ramazan Bayramı’nın ikinci günü en yüksek seviyelere ulaştı. Türkiye turizminin gözde zamanlarından yaz aylarının da yaklaşmasıyla başlayan bu hareketlilik Mayıs ayında da hız kesmeden devam edecekmiş gibi görünüyor.

Nisan ayında Neredekal.com üzerinden en çok aranan tema Her Şey Dahil Oteller oldu. Erken Rezervasyon Otelleri ise bu dönemin son avantajlarından yararlanmak isteyen tatilseverler tarafından çokça aranarak en çok aranan ikinci tema oldu. Havaların ısınması ile birlikte deniz tatiline yönelme planları yapan tatilseverlerin yaptığı aramalar doğrultusunda, Denize Sıfır Otelleri en çok aranan üçüncü tema oldu.

Nisan ayının favori tatil yerleri

Nisan ayında en çok aranan tatil bölgeleri ise sırasıyla: Bodrum, Muğla; Kapadokya, Nevşehir; Fethiye, Muğla; Ayvalık, Balıkesir; Marmaris, Muğla oldu. Nisan ayı listesine üç bölgesiyle giren Muğla, diğer yaz sezonlarında da olduğu gibi 2024 yazının da favori destinasyonlarından biri olacakmış gibi görünüyor. 

Türkiye çapında düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri’nin başlamasıyla da birlikte Mayıs ayında kültürel turların revaçta olması ve Haziran ayındaki Kurban Bayramı tatili için aramalarının şimdiden başlaması Mayıs ayını hareketli geçireceğimizin sinyallerini veriyor. Örneğin 25 Mayıs’ta Şanlıurfa’da başlayacak festivaller tatilseverlere alternatif bir kültür gezisi yapma imkanı sağlıyor.

Tatil sezonu erken başladı 

Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, ‘Tatilseveler bu sene Nisan ayıyla birlikte yaz tatili sezonuna dolu dolu bir başlangıç yaptı. Nisan ayındaki arama ve doluluk oranları turizme beklenen hareketliliği getirmiş oldu. Mayıs ayında ise Kültür Yolu Festivallerinin ve havanın da etkisiyle tatilseverlerin kültürel gezilere yöneleceğini gözlemliyoruz. Şanlıurfa, Kapadokya, Van, Trabzon gibi önemli kültür noktalarımız ilk tercihlerde yer alıyor. Bir yandan da Kurban Bayramı tatili için aramalarda hareketliliğin başladığını görüyoruz. Bu hareketlilik ay ortasından sonra daha da artacaktır. Okulların Haziran ayında tatile girecek olması ve bayramın etkisiyle tam anlamıyla yaz tatil dönemine de girmiş olacağız. Tüm bunların tatil aramalarında, rezervasyon ve doluluk oranlarındaki etkisini hissettireceğini ön görüyoruz’ dedi. 

Muğla oda fiyatı artışında zirvede

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Nisan ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre eğitim alanından sonra en çok fiyat artışı yüzde 95,82 ile lokanta ve otellerde görüldü. Neredekal.com’da listelenen 23.000’den fazla tesise ait veriler incelendiğinde, Nisan ayında otellerin ortalama oda fiyatları bir önceki yıla kıyasla yüzde 89 artarak 1.709 TL’den 3.224 TL’ye yükseldi.  

 En çok oda fiyat artışı ise yüzde 122 ile Muğla’da yaşandı. Yüzde 100 artış ile Çanakkale ikinci sırada yer alırken,  yüzde 99 artış ile İstanbul üçüncü sırada yer aldı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.