Petrol 100 doları, Kur 14 TL’yi aştı

Tüm dünyanın yakından izlediği Rusya-Ukrayna krizinde bugün önemli gelişmeler yaşanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın ayrılıkçı Donbass bölgesinde askeri operasyon başlatılması talimatının ardından Başkent Kiev dahil ülkenin her yerinden patlama sesleri duyuluyor.

Petrol 100 doları, Kur 14 TL’yi aştı
A+
A-

Dün piyasaların kapanışına doğru 13,80’in üzerine tırmanan dolar/TL, bu sabah saatlerinde küresel gelişmelere ve güçlenen ABD Doları’nın etkisiyle 14 lirayı aştı. Dolar/TL, saat 09:24 itibarıyla en yüksek seviye olarak 14,12’yi gördü.

Sabah saatlerindeki yatay seyrini terk eden euro/TL de yönünü yukarı çevirdi. Kur 15,55’ten 16 liranın üzerine kadar tırmandı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın ayrılıkçı Donbass bölgesinde askeri operasyon başlatmasının ardından dünya borsalarında sert düşüşler yaşanıyor.

ABD tahvil getirileri düşerken, dolar, altın ve petrol fiyatları keskin şekilde yükseldi. Brent petrolün varili yüzde 5’i bulan artışla 100 doları geçti. Brent petrolün varil fiyatı 7 yılın en yüksek seviyesi olan 101 doları gördü. Spot altının ons fiyatı da yüzde 2 civarı artışla 1,949 dolara kadar tırmandı. 

Şu sıralarda açık olan Asya borsalarında da sert satışlar yaşanıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 3’ün zerinde Japonya’nın Nikkei endeksi yüzde 2,4 geriledi. ABD vadeli kontratlarında da yüzde 2,5 civarı eksiler yaşanıyor. 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.