Mersin BB el attı, limonlar dalda kalmadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in Mersin’deki limon üreticilerine destek çağrısı sonrası İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri ile iş birliği yaptı.

Mersin BB el attı, limonlar dalda kalmadı

Erdemlili limon üreticilerinden 100 tonluk limon alımı yapan Mersin Büyükşehir, girdi maliyetlerinin artması ve limon fiyatlarının maliyetin altında kalmasıyla zor durumda kalan üreticilere nefes oldu. Limonlar tarladan vatandaşın sofrasına 4 partilik sevkiyatlarla ulaştırılmak üzere yola çıkmaya başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, zorlu ekonomik koşullar altındaki üreticilerin ayakta kalması için desteklerini sürdürüyor. Kısa süre önce Erdemli’de limon üreticileriyle buluşan Başkan Seçer, üreticiye destek için çağrıda bulunmuştu. 100 ton limonu direkt üreticiden satın alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri ile iş birliği yaptı. Mersin Büyükşehir’in satın aldığı limonlar dalında kalmadı, 4 büyükşehirdeki vatandaşlara “Limonlar Mersin’den, dayanışma halkın belediyelerinden” etiketiyle 4 partilik sevkiyatlarla ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Limon üreticilerinin yüzü güldü

Başkan Seçer, limonun başkenti Erdemli’ye yaptığı ziyarette maliyetlerin artması ve limonun değerinde alıcı bulamaması nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekmişti. Başkan Seçer, “Limonun önemli bir kısmı bu yıl hasat edilemedi, yani limon dalında kaldı. Maliyetler de geçtiğimiz yıldan bu yana çok yükseldi. Ürün fiyatları da dalında 1.8 TL ile 2.2 TL arasında. Maliyetler fiyatların çok üzerinde. Üretici zarar ediyor, üretici sıkıntılı bir durumda. Üretici S.O.S. veriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Seçer’in çağrısı sonrası İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri ile iş birliği gerçekleştirildi. Başkan Seçer’in çağrısı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla destek vereceklerini açıklamıştı. 4 Büyükşehir Belediye Başkanı da işbirliğinin önemine dikkat çekerek, bu sayede hem üreticileri hem de ihtiyaç sahibi vatandaşları destekleyeceklerini vurgulamıştı.

Tarladan sofraya ulaşacak limonlar yola çıktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde yürütülen çalışmayla limonlar 4 partilik sevkiyatlarla büyükşehirlere ulaştırılmaya başlandı. Mersin Büyükşehir’in üreticiye nefes olan 100 tonluk limon alımının 25’er tonu İstanbul ve Ankara’ya, 20’şer tonu ise Tekirdağ ve Eskişehir’e gönderiliyor. Şifa kaynağı limonlar, ulaştırılan şehirlerde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Sağlanan işbirliğiyle dalında kalmayan limonlar, vatandaşların sofrasına tat katacak. 10 ton limon da Mersin’de Mut ilçesi gibi limon üretiminin olmadığı ilçelerde vatandaşlara ulaştırılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.