Lahana sarmasını haşlarken suyuna 1 tatlı kaşığı koyun kağıt gibi dümdüz sarmanın tadına varın

Karadeniz’in sevilen lezzetlerinden lahanayı sarmak ne yazık ki yemesi kadar kolay olmuyor. İnce bir yapıya sahip olan lahana, en ufak dikkatsizlikte dağılıyor. Peki, lahana sararken dağılmaması için ne yapmak gerekiyor? İşte, daha önce hiç duymadığınız o püf nokta…

Lahana sarmasını haşlarken suyuna 1 tatlı kaşığı koyun kağıt gibi dümdüz sarmanın tadına varın
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

Lahana sarması, Karadeniz yöresine ait Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Fakat, bu sebzeyi sararken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Aksi taktirde oldukça hassas olan bu sebze yırtılıyor ve pişerken dağlıyor. İşte, lahana sararken dağılmamasını sağlayacak o yöntem…

Haşlarken suyuna bir kaşık ekleyin yeter

Sardığınız lahanaların yırtılmaması ve pişerken dağılmaması için yapmanız gereken şey oldukça basit. Lahanayı haşlarken haşlama suyuna bir tatlı kaşığı sirke eklerseniz hem rengini korumasını hem de dağılmamasını sağlarsınız.

Lahana sararken dikkat etmeniz gereken bir başka konu ise dolmayı sıkı sarmaktır. Sıkı sarılan dolma hem daha lezzetli olacak hem de dağılmayacaktır.

Son olarak dikkat etmeniz gereken konu ise sarmaları pişirme aşaması. Sarmalarınızı pişirirken, tencereyi kısık ateşte ağır ağır pişirmelisiniz. Aynı zamanda, sarmalarınızın üzerini tabakla kapatmanız da fayda sağlayacaktır. Bu sayede sarmalarınızın içi daha iyi pişecek ve lezzeti artacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.