KKM bitti paramı nereye yatırmalıyım diyenler için yüksek kazançlı örnek portföy!

Kur Korumalı Mevduat-KKM’de sona gelindi. Peki bir süredir yatırımlarını KKM’de değerlendirenler şimdi ne yapmalı, paralarını hangi yatırım araçlarına koymalı? Piyasa uzmanı Batuhan Özşahin, yatırımcılar için yüksek kazançlı örnek portföy nasıl olmalı sorusuna yanıt verdi. Yatırımcısına para kazandıracak portföy nasıl olmalı gelin öğrenelim…

KKM bitti paramı nereye yatırmalıyım diyenler için yüksek kazançlı örnek portföy!
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

Kur Korumalı Mevduat-KKM uzun süredir vatandaşın en popüler yatırım aracıydı. Ancak Haziran 2023 seçimleri sonrası göreve gelen yeni ekonomi yönetimi para politikalarını değiştirdi, yeniden Ortodoks para politikalarına geçiş yaptı. Başta Merkez Bankası olmak üzere hazine yönetiminin ilk işi KKM’den çıkış için bir dizi tedbir almak oldu. Parasını KKM’ye yatıran yatırımcılar hızla sistemden çıkmaya başladı. Ancak pek çok yatırımcı hala KKM yerine parasını nereye, hangi yatırım aracına koyması gerektiği konusunda kararsız. Biz de sizin için işin uzmanından iyi bir yatırım porftöyü örneği bulduk. Ata Portföy Genel Müdür Yardımcısı Batuhan Özşahin, Ekonomim gazetesine verdiği röportajda iyi bir yatırım portföyü nasıl olur sorusuna yanıt verdi, KKM’den çıkan yatırımcılar için yol gösterdi.

İşte Ata Yatırım’ın örnek yatırım portföyü dağılımı…

“Eylül ayındaki Merkez Bankası toplantısından sonra portföy dağılımımızda bir değişiklik yaptık. Daha önce yüzde 60 döviz, yüzde 40 TL olan dağılımımızı yüzde 50 TL, yüzde 50 döviz olarak yeniden düzenledik. Bu yüzde 10’luk yeni TL kısmı da TL faiz olarak belirledik. Çünkü TL faizleri bir alternatif oluşturacak seviyelere geldi. Diğer taraftan baktığımızda bu yüzde 10’luk TL faizini belirlerken yüzde 10’luk da bir yerden azaltmamız gerekiyordu. Bunun yüzde 5’ini altından azalttık. Daha önce yüzde 10 olan altının ağırlığını yüzde 5’e indirdik. Diğer yüzde 5’i de eurobond kısmından azalttık. Yüzde 20 tematik fonlar yani global hisseler, yüzde 15 eurobond ve yüzde 5 altın olarak döviz ağırlığımızı belirledik. Yüzde 40 Türk hisse senedi ağırlığımızı da değişmeden devam ettiriyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.