Çanakkale’de okullar yarın tatil mi 5 Mart Salı okul tatil açıklaması Çanakkale Valiliği kararı

ÇANAKKALE için meteorolojinin tahminleri tuttu ve sağanak yağış başladı. Akşam ve özellikle yarın yağışların daha da şiddetlenmesi bekleniyor. Sıcaklık değerleri ile 5 derece birden yurt genelinde düşecek mart soğuk geçecek. Peki yarın yani 5 Mart salı günü Çanakkale’de okullar tatil mi, gözler Çanakkale Valiliği tatil açıklamasında.

Çanakkale’de okullar yarın tatil mi 5 Mart Salı okul tatil açıklaması Çanakkale Valiliği kararı
Yayınlama: 04.03.2024
A+
A-

Çanakkale’de sıcaklık değerleri düşüyor, meteoroloji son hava durumu raporlarını paylaştı. Çanakkale’de yağışlar bugün akşam saatlerinde başlayacak ve özellikle yarın etkisini atttırarark devam edecek. Sıcaklık değerleri yurt genelinde 5-6 derece düşecek. Mart ayı soğuk ve yağışlı geçecek. Peki sağanak yağış nedeniyle yarın yani 5 Mart Salı günü Çanakkale’de okullar tatil olur mu, gözler okul tatil kararı için Çanakkale Valiliği’ne çevrildi. Henüz Çanakkale Valiliği’nden gelen resmi bir açıklama yok, haberimiz güncellenecektir. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Adana’nın batı, Mersin’in doğu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 4-5 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da kar ne zaman yağacak?

İstanbul’da kış ayı bitmeden gözler kar yağışına çevrilmişti ancak uzmanlar ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar beklenmediğini ifade ediyordu.

Ancak gelen son bilgilere göre, 3 gün sonra yani 7 Mart tarihinde kar yağışının İstanbul’u etkisi altına alabileceği duyuruldu. Bu sürpriz gelişme kar severleri heyecanlandırdı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrederken meteorologlardan da peş peşe açıklamalara geldi. Uzmanlar, vatandaşların aklındaki “Kış bitmeden İstanbul’da kar bekleniyor mu? Mart ayında İstanbul’a kar yağacak mı?” sorularını cevapladı.

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul için kar yağışı alarmı verdi. Meteoroloji uzmanının açıklamasına göre; Avrupa yakası ve Batı Karadeniz’de 7 Mart akşamı kar yağışı olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.