Bugün noterler açık mı kapalı mı? 1 Nisan noter çalışma saatleri, kaçta kapanıyor?

Dün milyonlarca vatandaş yerel seçimler içini oyunu kullandı. Seçimden sonraki gün yani bugün 1 Nisan tatil mi, kimlere tatil sorusu da merak ediliyor. Bugün yani 1 Nisan’da noterler açık mı, kapalı mı sorusu da en merak edilenlerden. Bugün yani 1 Nisan pazartesi günü noterler saat 09.00’da açılıyor, 17.00’da kapanıyor.

Bugün noterler açık mı kapalı mı? 1 Nisan noter çalışma saatleri, kaçta kapanıyor?
Yayınlama: 01.04.2024
A+
A-

Bugün yani 1 Nisan Pazartesi günü noterler açık mı, kapalı mı sorusu en merak edilenlerden oldu. Dün milyonlarca vatandaş yerel seçimler için oyunu kullandı, tercihini yaptı. Bugun okullar  tatil, görevli olan memurlar da idari izinli sayıldı. Bu nedenle birçok vatandaş ise noterler bugün açık mı araştırması yapıyor. Bugün yani 1 Nisan Pazarytesi günü noterler normal mesaisini yapacak. 1 Nisan pazartesi günü noterler saat 09.00’da açılıyor, 17.00’da kapanıyor. 

Noter kaçta açılıyor?

Noter, vatandaşların kendi haklarını güvence altına alabilmesi için en önemli kurumların başında gelmektedir. Bu derece gerekli bir kurumun da ne zaman iş başı yapıp ne zaman paydos ettiği, tüm toplumu ilgilendiren genel bir sorudur.

Noterler sayesinde vatandaşlar anlaşmazlıkların önüne geçer ve gerektiği durumlarda da hukukun desteğini arkalarına alabilmek adına noter tarafından onaylanmış işler yapmaya gayret gösterirler.

Vatandaşın her türlü hakkını koruyabilmesi için son derece önemli bir görev üstlenen noter kurumunun da ne zaman açılıp kapandığını bilmek, vatandaşların kendi vakitlerini noterin saatlerine göre ayarlayabilmeleri için gereklidir. Peki ya noter saat kaçta açılıyor?

Noterler ülke genelinde saat 09.00’da açılmaktadırlar.

2024 noter çalışma saatleri

Bir üst başlıkta da bilgisi verildiği gibi, noterler saat 09.00’da çalışmaya başlarlar. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan personeller genellikle de 12.30 – 13.30 saatleri arasında öğlen molası verirler. Bazen bu durumun yoğunluktan ötürü 12.00 – 13.00 saatleri arasına çekildiği de görülebilmektedir.

Öğle tatili esnasında noterlerde işlem yapmak mümkün olmasa bile vatandaşlar öğle tatilinden sonra noterin kapandığı saat olan 17.00’ye kadar işlemleri için çalışanlarla görüşebilmektedirler.

Hafta sonu noterler açık mı?

Noterler eskiden yalnızca hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında mesai yapan kurumlardı. Fakat 6 Nisan 2019 senesinde gelen bir yenilik ile hafta sonu her bölgede belli bir noterin “nöbetçi noter” olarak hizmet vermesi gerekliliği kararlaştırıldı ve uygulamaya konuldu.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.