Filistin’de öldürülen gazetecilerin anısına: GaZZete yayında!

Gazeteciler bu kez İsrail’de katledilen meslektaşlarının anısını yaşatmak için kalem oynatıyor. İsrail’in Gazze’de yaşanan soykırımı belgelemek için çalışan gazetecilere yönelik saldırıları tüm belgeleriyle GaZZete ile dünyaya duyurulacak.

Filistin’de öldürülen gazetecilerin anısına: GaZZete yayında!
Yayınlama: 05.10.2024
Düzenleme: 05.10.2024 21:22
A+
A-

Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması adına çıkarılan GaZZete yayında. Genel Koordinatörlüğü’nü Cahide Hayrunnise Çiçek’in yürüttüğü GaZZete’nin yayın kurulunda Amir Lafi, Metin Mutanoğlu, Demet Tezcan, Emine Çınar ve Tuba Aydın Sel yer ardı.

www.gazzete.com.tr internet sitesinden yayınlanan GaZZete, çıkarılan özel basılı sayısıyla İsrail’in Gazze’de çocuk, kadın ve masum demeden yapmış olduğu katliama dikkat çekmekte ve bu katliamı tüm dünyaya duyurmak için çalışan gazetecilere yönelik şiddeti de belgeleriyle ortaya koymakta.

100’e yakın gazeteci katledildi

Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması, GaZZete’nin, Gazze’deki katliama dikkat çekmek olduğunu açıklayarak Filistin’in mücadelesinin tarihe not düşmek için çıkartıldığını belirtiyor.

İsrail’in, devam eden soykırımı tarafsız bir göz ile yansıtmak isteyen gazetecileri bilinçli olarak hedef aldığını söyleyen Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması,” İsrail, soykırımı gizlemek ve kendi istediği şekilde dünyaya yansıtmak istediği için gazetecileri hedef alarak öldürüyor” ifadelerini kullandı.

Dünyada bugüne kadar tüm savaşlardan daha fazla gazetecinin Gazze’de öldürüldüğüne dikkat çeken Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması, şunları kaydetti; “Filistin’de yaşanan zulmü belgelemek ve tarihe not düşmek üzere görev yapan gazetecilerden 90’ın üzerinde meslektaşımızın öldürülmesi üzerine onların anısına Gazzete’yi çıkardık. Yapacağımız basın açıklaması ile onların taşıdığı bayrağı yere düşürmeyeceğimizi ve mücadelelerine sahip çıkacağımızı belirtip, bastığımız özel nüshayı dağıtacağız.”

GAZZETE ÖZEL SAYISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.