Selçuk Bayraktar Adana’da konuştu: “TEKNOFEST ile daha adil ve iyilik dolu bir dünya inşa edeceğiz”

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana’da yaptığı konuşmada, TEKNOFEST’in amacının daha adil ve iyilik dolu bir dünya inşa etmek olduğunu vurguladı. Bayraktar, teknoloji ve eğitimde milli bir vizyonun önemine değinerek gençlere çağrıda bulundu.

 Selçuk Bayraktar Adana’da konuştu: “TEKNOFEST ile daha adil ve iyilik dolu bir dünya inşa edeceğiz”
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana’nın 4. gününde vatandaşlarla bir araya geldi. “Selçuk Bayraktar ile Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi” adlı etkinlikte konuşan Bayraktar, TEKNOFEST’in amacı, eğitim sisteminde yapılması gerekenler ve gelecekteki projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, TEKNOFEST’in daha güzel, adil ve iyilik dolu bir dünya inşa etmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Teknolojinin insanlık yararına kullanılması

TEKNOFEST’in ana hedeflerinden birinin, insanlık yararına teknoloji geliştirmek olduğunu ifade eden Selçuk Bayraktar, eğitim sisteminin de bu hedef doğrultusunda yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlardan gelen “eğitim sisteminin milli nesiller yetiştirmesi için önerileriniz neler?” sorusunu yanıtlayan Bayraktar, şunları söyledi:

“Bizler, eğitim sistemini kurgularken hissederek ve deneyimleyerek öğrenmeyi sağlayacak bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle ileri matematik ve fizik kavramlarını daha somut hale getirerek öğrenmeyi sevdiren bir metodoloji uyguluyoruz. Bu, en önemli önerilerimden biridir. Eğitim, insanlık yararına teknoloji geliştiren, takım çalışmasına uygun, iyilik, adalet ve merhametle kuşanmış nesiller yetiştirmeli. Ancak bu şekilde teknoloji insanlığın faydasına olabilir. Aksi takdirde, yapay zeka dahil birçok teknoloji, kötü amaçlarla kullanılabilir.”

Otomasyon ve işsizlik: teknoloji doğru kullanıldığında fırsatlar yaratır

Bayraktar, teknoloji ve otomasyonun işsizlik yaratması riskine karşı alınabilecek önlemlerle ilgili bir soruya ise teknolojinin doğru kullanıldığında yeni istihdam alanları yaratacağını belirterek yanıt verdi:

“Otomasyonun insanları işsiz bırakma riski var, ancak bu konuda yapılacak doğru uygulamalar, insanlara yeni fırsatlar sunabilir. Teknolojiyle hayatımıza anlam katacak yeni çalışma ortamları yaratmak mümkün. Önemli olan, teknolojiyi insanlık yararına kullanmaktır.”

Devletin desteği ve milli teknoloji hamlesi

TEKNOFEST’in başarısının arkasında devletin büyük bir desteği olduğunu belirten Bayraktar, “Devletimiz, Milli Teknoloji Hamlesi’ne büyük bir motivasyonla sahip çıkıyor. TEKNOFEST’in 140 farklı paydaşı var. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bu kadar iç içe olduğu bir organizasyon, teknolojinin tüm alanlarında ülkemizi tam bağımsız ve güçlü kılmak için önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, hedeflerine ulaşma noktasında azim ve inancın önemine de dikkat çekerek şunları ekledi: “Yeteneğiniz olabilir, ancak büyük bir inanç olmadığında başarı zorlaşır. Azminizi koruyacak olan şey inançtır ve bu inancın kaynağıdır.”

Kızılelma sonrası hedef: Uzay çalışmaları

Bayraktar, “Kızılelma sonrası projeniz nedir?” sorusuna da cevap vererek, uzay çalışmaları üzerine yoğunlaştıklarını açıkladı. Şu anda tamamen yerli kaynaklarla küresel konumlama sistemi üzerinde çalıştıklarını belirten Bayraktar, gelecekte daha büyük projelerin genç nesiller tarafından hayata geçirileceğini umduğunu söyledi:

“Uzayla ilgili çalışmalar yürütüyoruz ve tümüyle kendi kaynaklarımızdan küresel konumlama sistemi inşa etmeye çalışıyoruz. İnşallah sizler de daha büyük projeler inşa edeceksiniz.”

Yapay zeka ve savunma sanayii: Öğrenciler için büyük fırsatlar

Savunma sanayiinde geleceğin en önemli alanlarından biri olarak yapay zekayı gösteren Bayraktar, öğrencilere bu alana yönelmelerini tavsiye etti. Bayraktar, yapay zeka üzerine yoğunlaşan projelerin hızla ilerlediğini belirterek, “Savunma sanayiinde yapay zeka önemli bir rol oynayacak. Bu alandaki gelişmeleri yakından takip etmeli ve bu yönde çalışmalarınızı sürdürmelisiniz” dedi.

Rol modeller ve ilham kaynakları: Genç nesillerin vizyonu

Bayraktar, kimi rol model olarak aldığı ve ilham kaynağının kim olduğu sorusuna, genç nesillere hitaben verdiği yanıtla dikkat çekti. Bayraktar, “Benim ilham kaynağım sizlersiniz. Ne yaparsanız yapın, tutkularınızın peşinden gidin ve her zaman en iyisini yapmaya gayret edin. Bunu yaparken de insanlığın ve ülkemizin yararına çalışmalar gerçekleştirin. Sizler, yepyeni bir dünya inşa edeceksiniz. Teknoloji, zalimlerin elinde kundaktaki bebekleri öldürmek için kullanılmamalı. Bu düzenin devam etmesi mümkün değil. TEKNOFEST’i düzenlememizin amacı daha güzel, adil ve iyilik dolu bir dünya inşa etmek. Onu da sizler inşa edeceksiniz.”

TEKNOFEST ve milli teknoloji hamlesi: nesillerin yetiştirilmesi

TEKNOFEST, her yıl binlerce genci teknolojiye yönlendirerek Milli Teknoloji Hamlesi’ni desteklemekte önemli bir rol oynuyor. Bayraktar, bu gençlerin ülkemizin tam bağımsız teknoloji hamlesinin asli unsurları olacağını vurgularken, TEKNOFEST’in teknoloji alanında ülkemizi dünya çapında bir konuma getirmeyi hedeflediğini belirtti. Bayraktar’ın liderliğinde gerçekleşen TEKNOFEST, Türkiye’nin teknoloji alanındaki yükselişini destekleyen en önemli organizasyonlardan biri haline gelmiş durumda.

Sonuç olarak, Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde düzenlenen TEKNOFEST, genç nesillere ilham vererek teknoloji ve bilim alanlarında onları cesaretlendirmeye devam ediyor. Bayraktar’ın hedefi, Türkiye’yi teknoloji üretiminde dünya çapında bir lider haline getirirken, insanlık yararına projeler üretecek nesiller yetiştirmek.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.