6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi (AOSB) Bölge Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliğinde bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması’nda birincilik ödülü; İnsansız hızlı yangın söndürme ve uyarı sistemi projesine verildi.

6. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması sonuçlandı
A+
A-

ZİYA İPEK- ÖZEL HABER 

AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu’ndaki ödül törenine; AOSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Fidan, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Ç.Ü ARGE’den sorumlu Rektör Danışmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Karadağ, Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazım Aksaker, öğretim üyeleri, yarışmaya destek sağlayan sanayiciler, öğrenciler ve velileri katıldı 

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, bu tür yarışmaları sadece bir etkinlik olarak düşünmediklerini belirterek, “Biz girişimciliği ve sanayileşmeyi bu ülkenin esas enerji kaynağı olarak görüyoruz” dedi. Sanayileşmenin önemine vurgu yaparak, bu konuda insan kaynağının gerekliliğine dikkati çeken Akpınar, öğrencilere seslenerek, “Hepiniz farklı branşlarda eğitim görüyorsunuz. Gelecekte belki ara eleman değil aranan eleman olacaksınız. Üniversite sınavlarını önemsiyor olabilirsiniz elbette ancak, hayatın sadece bunlardan ibaret olmadığını bilmelisiniz.” uyarısında bulundu. Çukurova Üniversitesi AR-GE’den Sorumlu Rektör Danışmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Karadağ ise yüksekokulun bölge sınırlarında yer almasının önemine dikkati çekerek, AOSB’de üniversite ve sanayi iş birliğinin sağlanabileceği en güzel ortamın oluşturulduğunu vurguladı. Bu yılki yarışmaya 41 projenin katıldığını belirten Prof. Dr. Faruk Karadağ, hepsinin çok kıymetli olduğunu çok güzel sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti. Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nazım Aksaker’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmanın jüri üyeleri, bölüm başkanları ve mentör hocalarının teşekkür plaketi ile ödüllendirildiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri törene katılan protokol tarafından verildi.

Yarışmada birincilik ödülünü “İnsansız hızlı yangın söndürme ve uyarı sistemi” projesiyle Tuğberk Yiğit Kaya ve Alihan Gül kazandı. “Yüz tanıma ile personel/öğrenci kontrol sistemi” projesi ile Emirhan Özdemir, Umut Kutay Kurşun, Meliha Girgis ve Mustafa Acar’ın ikinciliği  kazandığı yarışmada üçüncülüğü ise “PLC ile motor yol verme ve motor devrinin kontrolü “ projesi ile Abdurrahman Kutlu ve Emre Kara elde etti.

Yarışmanın “İyi Fikirler” kategorisinde birinciliği “Numune taşıma” projesi ile Merve Yaren Kopki, Gökçen Nur Güllüçayır, Yunus Emre Eroğlu ve Nuray Kütük,  ikinciliği “Yangına ilk müdahale sistemi” projesi ile Gizem Demirci,  üçüncülüğü ise “Termik santral modülü” projesi ile Berke Temizer, Barış Özgüven ve Hızır Özüner aldı.  

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.