1TechKadın Projesi ile kadınlar teknolojinin her alanında yer alacak

TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlen ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğiyle ‘İlham ver, destek ol, güçlendir’ sloganıyla başlatılan “1 Tech Kadın Projesi” Lansman toplantısı düzenlendi.

1TechKadın Projesi ile kadınlar teknolojinin her alanında yer alacak

MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, projenin ekonomik odaklı değil toplum projesi olduğunu belirterek, “Sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta kadın yoksa yaratılan her değer yarım kalmaya mahkumdur. Birçok alanda kadınlarımız görev almasına rağmen savunma sanayinde yüksek teknolojili endüstriyel üretimde sayının çok az olduğunu görüyoruz. İşte 1TECHKADIN projesi, içerdiği Rol-Model sohbetlerle, lider kadınları görünür kılmasıyla, genç kızlarımıza yönelik planlanacak atölye ve farkındalık çalışmalarıyla, mentörlük ve kariyer planlaması destekleriyle kadınların teknoloji dünyasında daha çok var olmasını sağlayacak. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadın odaklı projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

TOBB Mersin Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayla Harp’da, 1 Tech Kadın Projesi ile kadınların gücünü yüksek teknoloji, mühendislik, tasarım, bilişim gibi çağın iş kollarına entegre etmeyi amaçladıklarını söyledi. Harp, “Bugün de 1TechKadın’la teknolojide kadın eli diyoruz. Bu projeye sayısız kişi katkı sundu, önerileriyle olgunlaştırdı. Bu anlamda 1TechKadın şu an itibariye senin-benim veya birilerinin değil hepimizin projesidir” dedi.

Ayla Harp, proje kapsamında okullarla işbirliği yaparak, okulların bu konuda daha teşvik edici olmasını sağlayacaklarını belirterek, sadece belli bir gruptaki kadınların değil mesleği ne olursa olsun ev hanımları da dahil olmak üzere talep eden tüm kadınları dijital beceriler ve yetkinliklerle yeni dünyaya entegre etmek istediklerinin altını çizdi. İçinde 1TechKadın Teknoloji Festivali, yani Tech-Fest düzenlemek istediklerine de değinen Harp, kadınların yaratıcı, yüksek organizasyon beceresi, güçlü ikna kabiliyeti, sosyal ve duygusal zekaları planlama ve detaycı düşünce becerileriyle 21’inci yüzyıl beceri setlerine sahip olduğunu belirtip bu özellikleri ekonomik güce dönüştürmelerine katkı sunmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.