YSK Başkanı Yener duyurdu! CHP’nin sevinci kursağında kaldı! Seçimler yenileniyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklama geldi. Seçimlerin yenileneceği illeri açıkladı

YSK Başkanı Yener duyurdu! CHP’nin sevinci kursağında kaldı! Seçimler yenileniyor
Yayınlama: 11.04.2024
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin AK Parti ve DEM Parti’nin 2’şer, CHP ve MHP’nin ise 1’er itirazının kabul edildiğini duyurdu.

Bayramlaşma Etkinliğinde Konuştu

YSK’nın düzenlediği bayramlaşma etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yener, seçim sonuçlarına yönelik itiraz sürecini değerlendirdi. Yener, itiraz sürecinin normal seyrinde devam ettiğini belirtirken, partilerin itirazlarının incelendiğini ifade etti.

İtirazların Detayları

Başkan Yener, AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1 ve DEM Parti’nin 2 itirazının kabul edildiğini açıkladı. Sürecin devam ettiğini vurgulayan Yener, YSK’nın öğleden sonra toplanarak gündemi değerlendireceğini dile getirdi.

YSK’nın Uluslararası Ödülü

Ayrıca, Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) tarafından YSK’ye “En İyi Uygulamalar ve Girişimler” alanında ödül verildiğini de hatırlatan Yener, ödülün kurumun uzun yıllardır sürdürdüğü başarılı çalışmaların bir yansıması olduğunu belirtti.

4 Yerde Seçim Yenilenecek

Başkan Yener, itirazların kabul edilmesi sonucunda Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi, Edirne’deki bir belde ve Sivas’taki bir seçim bölgesinde yeniden seçim yapılacağını duyurdu. Yeniden yapılacak seçimlerin 2 Haziran’da gerçekleşeceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.