Uzman doktor maaşları 2024 kaç para olacak? 2024 uzman doktor net maaşı

TÜİK’in açıkladığı Kasım ayı enflasyon verileri ile emekli ve memurun zam senaryoları da bir kademe daha netleşti. Enflasyon farkı yüzde 33,7 olarak ortaya çıktı. Gözler şimdi 2024 yılında uzman doktor maaşları kaç para olacak sorusuna çevrildi. Son verilere göre uzman doktor maaşlarının 2024 yılında 55 bin 743 lira olması bekleniyor.

Uzman doktor maaşları 2024 kaç para olacak? 2024 uzman doktor net maaşı
Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-

Kasım ayı enflasyon oranları belli oldu. Enflasyon farkı yüzde 33,7 olarak ortaya çıktı. TÜİK’in açıkladığı Kasım ayı enflasyon verileri ile emekli ve memurun zam senaryoları da bir kademe daha netleşti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işçi emeklilerine de kademeli zam vereceği tahmin ediliyor. Buna göre 2024 yılında uzman doktor maaşları kaç para olacak araştırılmaya başlandı. 2024 yılı uzman doktor maaşları net kaç para henüz belli değil fakat,2 024 yılında 55 bin 743 lira olması bekleniyor.

Milyonlarca memur ve emeklileri ilgilendiren Kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu. İşçi emeklisi ve memurlar zamlarını altı aylık enflasyon verilerine göre alıyor. İşçi emeklisi Haziran ayında gerçekleşen enflasyona göre yüzde 19,77 zam almıştı.

 

Temmuz, Ağustos, Eylül , Ekim ve Kasım aylarında enflasyon yüzde 33,7 olarak gerçekleşti. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları için dört aylık dönemde alacakları zam ya da enflasyon farkı yüzde 33,7 olarak ortaya çıktı.

Kasım ayında enflasyon TÜFE’de yüzde artarken, yıllık bazda yüzde oldu. Bu verilere göre Temmuz, Ağustos , Eylül, Ekim aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 29,41 olarak gerçekleşmişti.

Memur ve memur emeklisi zam oranı en az ne kadar olacak?
Bu oran memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6’lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak.

Kasım sonu itibarıyla bu rakam yüzde 34’e yaklaşmı durumda. Net rakam Aralık ayına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak. Memur ve memur emeklileri Ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.