Stellantis yazılım stratejisiyle 20 milyar euro hedefliyor

Stellantis, Dare Forward 2030 hedefleri doğrultusunda, yazılım stratejisiyle 10 yılın sonuna kadar yıllık yaklaşık 20 milyar avro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Stellantis yazılım stratejisiyle 20 milyar euro hedefliyor
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

Stellantis, Dare Forward 2030 hedefleri doğrultusunda, yazılım stratejisiyle 10 yılın sonuna kadar yıllık yaklaşık 20 milyar avro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Şirket, 14 ikonik otomobil markasıyla tüketici ve ticari kullanıcıların ulaşım deneyimini iyileştirmeye ve yeni bağlantılı özelliklerle bu deneyimi geliştirmeye odaklanıyor. Bu kapsamda, 2021’den bu yana yazılım ve bağlantılı hizmetlerden elde edilen yüksek marjlı gelir 2,5 kat artarak dünya genelindeki abone sayısı 5 milyona ulaştı.

Stellantis, gelir getirebilecek araç parkını %15 büyüterek 13,8 milyon araca çıkardı ve 2023 yılında 94 milyonun üzerinde kablosuz (OTA) güncelleme sunarak mevcut araçlara yeni özellikler ekledi ve onları geliştirdi.

Şirket, tüm bunları çığır açan Sanal Mühendislik Atölyesi de dahil olmak üzere bulut tabanlı tasarım ve test araçlarını kullanarak otomotiv yazılım geliştirme hızını, kalitesini ve dağıtımını yeniden tanımlamayı hedefliyor. Şirket içi ve stratejik ortaklardan oluşan bir ekip tarafından geliştirilen yazılım, mevcut ve yeni Stellantis marka araçlar için yeni nesil özellikler sunuyor.

Stellantis’in yazılım stratejisinin temel unsurları:

Şirket İçi Yetkinliklerin Geliştirilmesi: Stellantis, 7/24 çalışan küresel bir teknoloji geliştirme merkezi ağına sahip. Bu sayede şirket, her bir araç platformu için özel yazılım ürünleri geliştirerek ve kişiselleştirerek kendi yazılım yetkinliklerini geliştirdi.
Bağlantılı Hizmetler ve Yazılım Tabanlı Özellikler: Stellantis, perakende ve filo müşterileri için “Sürüşü daha güvenli hale getirme, hayatı kolaylaştırma ve sürüşü daha heyecan verici hale getirme” felsefesiyle bağlantılı hizmetler ve yazılım tabanlı özellikler geliştiriyor.

Stellantis Baş Yazılım Sorumlusu Yves Bonnefont’un açıklaması:

Bonnefont, Stellantis’in son iki yılda geleneksel otomotiv sektörü zihniyetinden uzaklaşarak daha çok bir startup gibi çalışmaya başladığını ve hıza odaklandıklarını belirtti. Bonnefont, “Kendi yazılım oluşturma kapasitemizi geliştirdik. Bu bize geleceğe yönelik esneklik ve rekabet avantajı sağlıyor. Şimdi bir sonraki adımı atıyoruz ve dönüştürücü STLA Brain, STLA SmartCockpit ve STLA AutoDrive yapay zeka destekli teknoloji platformlarımızın entegrasyonu için teknoloji hazırlığımızı ölçeklendirmeye başlıyoruz.” dedi.

Kaynak: ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.