Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçirdiği helikopter kazası sonrası yaşamını yitirdi. Türkiye'de haberleri duyanlar Reisi'nin eşi kim, Reisi evli mi, çocukları var mı? sorularının yanıtlarını aramaya...

Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçirdiği helikopter kazası sonrası yaşamını yitirdi. Türkiye’de haberleri duyanlar Reisi’nin eşi kim, Reisi evli mi, çocukları var mı? sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Biz de siz okurlarımız için İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, çocukları var mı? sorularının yanıtlarını derledik.

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda  ile 1983 yılında evlendi. Reisi ve eşi Cemile Alamolhoda’nın evliliklerinden 2 kızları ve 2 de torunları var. Cemile Alamolhoda, İran kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden biri. Öyle ki Reisi yıllardır İran’ın ruhani lideri Ali Hamaney’in yerine geçecek isim olmasına kesin gözülye bakılıyordu. Uzun yıllardır Cemile Alamolhoda da İran’ın gelecekteki ‘first lady’si olarak görünülüyor. Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda aynı zamanda bir akademisyen. Cemile Alamolhoda  Tahran’daki Shahid Beheshti Üniversitesi’nde doçent ve üniversitenin Bilim ve Teknoloji Temel Araştırmalar Enstitüsü’nün başkanıdır.

Babası İran’ın ünlü imamlarından

Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda’nın babası da İran’ın önde gelenlerinden. Cemile Alamolhoda, Meşhed Cuma Namazı İmamı Ahmad Alamolhoda’nın kızıdır. Reisi’nin eşi Cemile Alamolhoda kaç yaşında sorusunun yanıtı ise bilinmiyor.

64 yaşında yaşamını yitirdi

İslam Cumhuriyeti’nin son cumhurbaşkanı Reisi 2021’de göreve geldi. Rejime sıkı sıkıya bağlı bir isim olan Reisi, 2017’de cumhurbaşkanlığı seçimlerini rakibi Hasan Ruhani karşısında kaybetti. 64 yaşındaki Reisi, dini lider Ali Hamaney’in halefi olarak görülüyordu.

Rejime sıkı bağlılığıyla bilinen din adamı, İran’ın dini açıdan önemli şehirlerinden biri olan Meşhed’de büyüdü.

Muhafazakar bir Şii

Dini bir eğitim alan Reisi’nin ailesi de muhafazakar.

İran’ın sosyal ve ekonomik anlamda çok sayıda değişiklikten geçtiği yıllarda yetişen Reisi, İslam Devrimi’nde aktif bir rol aldı. 1979’daki devrimin ardından farklı bölgelerde savcı olarak görev yaptıktan sonra 1985 yılında savcı yardımcısı olarak başkent Tahran’a gönderildi.

İran İslam Devrimi’nin lideri Ayetullah Humeyni’nin görüşleri çerçevesinde ülkenin yönetilebilmesi için rejime bağlı bir şekilde uzun yıllar boyunca mücadele etti.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.