Kuru Otlar Üstüne kaç saat sürüyor? Nereden izlenir? Kuru Otlar Üstüne Netflix’te var mı?

Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ülkemizde getiren Nuri Bilge Ceylan’ın filmi Kuru Otlar Üstüne şu sıralar sinemalarda en çok izlenen filmlerden biri oldu. Sinemada filmi izlemek isteyen seyirciler Kuru Otlar Üstüne filmi kaç dakika, kaç saat sürüyor araştırması yapıyor. Nuri Bilge Ceylan filmi Kuru Otlar Üstüne 3 saat 12 dakika.

Kuru Otlar Üstüne kaç saat sürüyor? Nereden izlenir? Kuru Otlar Üstüne Netflix’te var mı?
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

Birçok sinemada şu anda gösterimde olan Kuru Otlar Üstüne filmi dünya çapında da büyük ses getirdi. Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ülkemize getiren film, sinemalarda gösterimde. Sinemada ödüllü filmi izlemek isteyen seyirciler Kuru Otlar Üstüne kaç dakika, kaç saat sürüyor araştırması yapıyor. Nuri Bilge Ceylan’ın diğer filmleri gibi Kuru Otlar Üstüne’ de uzun filmlerden birisi. Ücra bir köye öğretmen olarak giden Samet’in hikayesini anlatan Kuru Otlar Üstüne filmi 3 saat 12 dakika sürüyor. 

Kuru Otlar Üstüne konusu ne?

Samet (Deniz Celiloğlu) Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini tamamlamak üzeredir. Bu görevi tamamlayınca İstanbul’a atanmayı bekleyen Samet’in beklediği atama gerçekleşmesine ise biraz daha süre vardır. Burada saplanıp kaldığını düşünen Samet, yaşadığı kasvetli hayattan kaçma umudunu kaybetmeye başlar.

Kuru otlar üstüne nerede geçiyor?

Kuru Otlar Üstüne, ücra bir kasabada yaptığı zorunlu görevini tamamlayıp tayin olmayı bekleyen bir öğretmenin hikayesini konu ediyor. Genç bir öğretmen olan Samet, Doğu Anadolu’da zorunlu görevini yapmaktadır. Onun en büyük hayali, zorunlu hizmetini tamamlamasının ardından İstanbul’a tayin olmaktır.

Kuru otlar üstüne hangi köyde çekildi?

Kuru Otlar Üstüne filminin çekimleri Mart 2021’de Erzurum’da başladı; Adıyaman’da da doğa çekimleri yapıldı. Erzurum, Karayazı’da çekildi.  

Kuru otlar üstünde ne anlatıyor?

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne, bireyciliğini sürdürülebilir kılmak için başkalarının yaşam coşkusuna ve inancına ihtiyacı olan bir adamın, Samet’in hikâyesini anlatıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.