Kocaeli’de okullar yarın tatil mi oldu 21 Kasım Salı Kocaeli Valiliği tatil bilgisi

Kocaeli’de yarın yani 21 Kasım Salı günü okullar tatil olacak mı sorusu öğrencilerin gündeminde. Fırtınanın, yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olduğu Kocaeli’de sıcaklıklar düştü, yarın okullar tatil olur mu sorusunun yanıtını için gözler Kocaeli Valiliği’nden gelecek kar tatili haberine kilitlendi. Peki yarın okullar Kocaeli’de tatil mi?

Kocaeli’de okullar yarın tatil mi oldu 21 Kasım Salı Kocaeli Valiliği tatil bilgisi
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-

KOCAELİ için meteorolojinin günler öncesinden yaptığı sert sıcaklık düşüşü, fırtına ve yağış tahmini tuttu. Kocaeli’de sıcaklıklar yeni hafta ile birlikte çok sert düştü. Yüksek kesimlerde kar yağışı yer yer etkili oldu. Peki Kocaeli’de  yarın yani 21 Kasım Salı günü okullar tatil olur mu? 21 Kasım Salı günü okul tatil oldu mu sorusunun yanıtı için gözler Kocaeli Valiliği’ne çevrildi.

Kocaeli Valiliği’nden henüz tatil haberi gelmedi, resmi bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir. 

Hava sıcaklıkları düşüyor

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede (2°-10°C) azalacağı ve mevsim normallerinin altında düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın hızı 110 km’yi bulacak

Kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bu illere turuncu ve sarı uyarı

Meteoroloji, Kastamonu, Rize, Artvin, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Şırnak, ve Hakkari için turuncu, Sinop, Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum, Muş, Bitlis, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Mersin için sarı uyarı yaptı.

Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.