Karadeniz’de tehlike çanları çalıyor! Ege ve Akdeniz’den sonra Karadeniz’i de istila ettiler!

Ege ve Akdeniz’de balıkçıların kabusu haline gelen istilacı tür, artık Karadeniz’e de sıçramış durumda. 22 santimetreye kadar ulaşabilen bu canlılar, balıkçıların ağlarını dolduruyor ve deniz ekosistemini tehdit ediyor.

Karadeniz’de tehlike çanları çalıyor! Ege ve Akdeniz’den sonra Karadeniz’i de istila ettiler!
Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-

Karadeniz’de görülen ve balıkçıların endişe kaynağı olan “mavi yengeçler”, Ege ve Akdeniz bölgelerinden sonra bu bölgeye de sıçradı. Boyları 22 santime kadar çıkabilen bu yengeçler, balıkçıları tedirgin etmeye başladı.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıkça rastlanan mavi yengeçler, şimdi Karadeniz’de de görülmeye başladı. Bu devasa yengeç türü, balıkçılar arasında büyük endişe yaratıyor.

Balıkçıların ağlarını delen mavi yengeçler, ekonomik olarak vatandaşlara büyük zararlar veriyor. Son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan mavi yengeçler, Samsunlu balıkçılar tarafından da yakalanmaya başlandı ve tezgahlarda sergilenmeye başlandı.

Mavi yengeçler nedeniyle zarar gördüklerini ifade eden balıkçılar, bu yengeçlerin Karadeniz’de nadir görüldüğünü ancak son bir yıldır sıklıkla görülmeye başlandığını belirtiyorlar. Balık ağlarına zarar veren bu yengeçler, balıkçıların ekonomik kayıplarına neden oluyor.

Karadeniz’deki mavi yengeçlerin artan popülasyonu hakkında net bir açıklama yapılamamış olsa da balıkçılar, bu durumun ekosistemdeki dengesizliklerden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorlar. Bu durumun çözümü için ise bilimsel araştırmaların yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.