Güney Çelik’te üretim yeniden başlıyor!

Kardeşler arasında yaşanan sorunlardan dolayı kasım ayında üretime ara veren Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Güney Çelik üretime yeniden başlıyor.

Güney Çelik’te üretim yeniden başlıyor!
A+
A-

Kurulduğu 1992’den bugüne gerçekleştirdiği üretim ve yatırımlarla demir-çelik sektörünün güçlü şirketleri arasına giren ve 6 kıtada 72 ülkeye ihracat gerçekleştiren Güney Çelik’te, Kurucu Mehmet İrfan Cengiz’in 3 yıl önce sağlık sorunları sebebiyle işlerini oğlu Can Cengiz’e devretmesinin ardından değişim yaşandı. Yönetiminde ikisi kadın ve hakim hisseye sahip bir erkek olmak üzere 3 kardeşin yer aldığı Güney Çelik’te, “kardeşler arasındaki anlaşmazlık” dolayısıyla çeşitli sorunlar yaşanmaya başlandı. Kasım ayında ise fabrikada üretim finansal sorunlar sebebiyle durduruldu. Bu süreçte zorda kalan işçiler de fabrika önünde açıklama yaparak, sorunlarının çözümü istedi.

Üretimi durdurmasının ardından Güney Çelik’ten alacaklı lojistik şirketi, konkordato talebi ile İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi ara kararında şirket lehine geçici mühlet kararına hükmetti. Mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi için de 3 kişilik komiser heyeti görevlendirdi.

Bu arada, Güney Çelik A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Şirketin finansal durumunun düzeltilmesi amacıyla başlatılan konkordato süreci, şirket ile alacaklılar arasında yapılan mutabakatlar doğrultusunda ilerleyecektir. Bu süreç, taraflar arasındaki anlaşmaların etkili bir şekilde uygulanmasıyla gerçekleşecek ve şirketin mali sıkıntılarının çözümü için ortak bir çaba sarf edilecektir.” denildi.  

Güney Çelik A.Ş. adına avukatlar Hasan Sarı ile Serkan Çelik’in yaptığı açıklama şöyle: “Konkordato sürecinde muhataplarımızın olumlu yaklaşımları ve tavırları; 700 çalışanımızın ve ailelerinin yaşamını doğrudan etkileyecektir. Bu konkordato sürecinde Güney Çelik, günlük faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecek ve çalışanlarımıza, müşterilerimize ve tüm iş ortaklarımıza karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu süreç boyunca açık iletişimi sürdürmeye kararlıyız. Konkordato işlemleri sırasında kaydettiğimiz ilerlemeler ve ulaştığımız kilometre taşları hakkında düzenli güncellemeler sunacağız. Bu zorlu zamanlarda sadık çalışanlarımızın, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve ortaklarımızın anlayışını ve desteğini takdir ediyoruz ve tüm paydaşların işbirliğiyle bu süreçten daha güçlü, daha dirençli çıkabileceğimize inanıyoruz.”

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 2020 yılında 387, 2021’de 298 ve 2022’de 314’üncü sırada yer alan Güney Çelik, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren İstanbul merkezli Arsan Grup bünyesinde yer alıyor. Çelik hasır, düz ve nervürlü çubuklar, galvanizli tel gibi ürünlere son olarak geçtiğimiz yıllarda çivi üretimini de ekleyen Güney Çelik, sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk Ar-Ge Merkezi’ne sahip olmasıyla biliniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.