Genç kart nedir, nasıl alınır? Genç kart ne demek almak ücretli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Genç kart nedir araştırması hızlandı. Kültürel aktivitelere yönelik verilecek olan Genç Kart, 1 yıl süreyle geçerli olacak ve 18 yaşına giren gençlere verilecek. Peki genç kart nerelerde geçerli olacak, genç kartı almak ücretli mi olacak?

Genç kart nedir, nasıl alınır? Genç kart ne demek almak ücretli mi?
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda en dikkat çeken başlıklardan biri de genç kart oldu. Erdoğan kültürel aktivitelerde geçerli olacak ve öğrencilerin kullanabileceği genç kartın detaylarını açıkladı. Genç kartı öncelikle 18 yaşına girenler alabilecek ve 1 yıl boyunca sinema, tiyatro, müze gibi yerlere ücretsiz ya da indirimli girebilecekler. Genç kartın süresi 1 yıl sürecej. Peki genç kart nereden alınır, kimler alabilecek? Genç kart almak ücretli mi?

Genç Kart nedir?

Genç Kart, 18 yaşına giren gençlere verilecek olan, kültürel etkinliklere bedeva veya indirimli olarak katılma imkanı sunan hizmet olacak.

Genç Kart ne işe yarar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Genç Kart’ı duyurdu.

18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz, müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.