Ford Otosan temettü verecek mi? FROTO 2024 temettü tahmini

Ford Otosan temettü verecek mi? 2024 yılının gelmesiyle Ford Otosan yatırımcıları FROTO temettü verecek mi? sorusunun yanıtını aramaya başladı. Aracı kurumlar ise Ford Otosan 2024 temettü tahminlerini yayınlamaya başladı. İşte açıklanan son dakika FROTO 2024 temettü tahminleri…

Ford Otosan temettü verecek mi? FROTO 2024 temettü tahmini
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketlerinden Ford Otosan temettü verecek mi? sorusu hem FROTO yatırımcılarının hem de portföyüne Ford Otosan hissesi eklemek isteyenlerin gündeminde. Borsa İstanbul’un temettü verimliliği ve istikrarı en yüksek hisselerinin başında gelen Ford Otosan için, yılın ilk günlerinden itibaren ‘Ford Otosan temettü verecek mi? FROTO 2024 temettü var mı?’ sorularının yanıtlarını öğrenmek için aramalar yapmaya başladı. 2023 yılında iki kez temettü veren Ford Otosan’tan 5 Ocak 2024 tarihi itibariyle gelen resmi bir temettü açıklaması yok. Ancak aracı kurumlar FROTO için temettü tahminlerini yayınlamaya başladı. FROTO 2024 temettü tahminini yayınlayan ilk aracı kurum İş Yatırım oldu. İşte detaylar…

Ford Otosan 2024’te temettü ödeyecek mi?

İş Yatırım tarafından yayınlanan Ford Otosan 2024 temettü tahmini raporuna göre, ‘Ford Otosan temettü verecek mi, FROTO 2024’te temettü ödeyecek mi? sorusunun yanıtı ‘EVET.’  İş Yatırım, FROTO 2024 yılında hisse başına 62,47 TL temettü ödeyeceği öngörüsünü yayınladı. İş Yatırım’ın Ford Otosan temettü raporuna göre, FROTO temettü verimliliği tahmini yüzde 8,53 oldu.

İş Yatırım Ford Otosan temettü tahmini yükseltti 

İş Yatırım, yayınladığı bir önceki Ford Otosan temettü raporunda temettü tahmini hisse başına 58,53 TL seviyesindeydi. İş Yatırım yayınladığı son raporda FROTO temettü tahminin 58,53TL’den 62,47 TL’ye yükseltti.

FROTO temettü 2024

Ford Otomotiv 2023 yılı ilk 9 aylık dönemini toplam 25 milyar 093 milyon 847 bin TL kâr ile geride bıraktı. Ford Otosan’ın yüksek kârlılığının yılın kalan bölümlerinde de devam ettireceği yönündeki beklenti, 2024 yılında FROTO’nun temettü verme ihtimalini de yükselten bir veri olarak görülüyor. 

FROTO yatırımcıları için 2024 temettü uyarısı!

Aracı kurumlardan gelen temettü açıklamaları şirket finansalları dikkate alınarak hazırlanan birer tahmindir. Şirketler aracı kurumların tahminlerinin altında yada üstünde temettü ödemesi yapabilir yada temettü ödemesi yapmamayı tercih edebilir. Temettü ödemesine ilişkin kesin kararlar ancak şirketlerin yönetim kurullarınca verilir. Bu nedenle aracı kurumlardan gelen temettü tahminleri bilgilendirme amaçlı olup, kesinlik içermez, yatırım tavsiyesi değildir. 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.