Emekliye ekimde zam geliyor hem de kallavi! İşte AK Parti kulislerden sızan emekli zammı haberi

Emekliye ara zam yolda hem de kallavi. Ekim ayında Meclis’in açılışıyla birlikte emekli maaşlarına zam düzenlemesi Meclis’e gelecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sinyalini verdiği Ekim’de emekli maaşı zammının detayları burada…

Emekliye ekimde zam geliyor hem de kallavi! İşte AK Parti kulislerden sızan emekli zammı haberi
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

Temmuz ayında emekli maaşlarına zam gelmiş ve rakamlar yeniden değişmişti. Ancak enflasyondaki yükseliş ve hedef enflasyonun yüksekliği emeklilere yeni maaş zammını gündeme getirmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek en düşük emekli maaşı düzenlemesi için çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Bakan Şimşek’in açıklamalarının ardından ‘Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?’ soruları merak konusu oldu. 1 Ekim’de açıklacak olan Meclis öncesi Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi AK Parti kulislerinde konuşulan emekliye Ekim’de ek zam bilgisinin paylaştı. Milyonlarca emekli bu zamla bayram edecek! İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları…

Emekli maaşlarına kallavi zam

Emekli maaşlarına zam müjdesi. 1 Ekim’de yeniden açılacak olan Meclis öncesi emekli maaşlarında yeni bir zam söz konusu olurken gözler Ankara kulislerine çevrildi. Katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin Ankara’dan edindiği kulis bilgisini paylaşan Gazeteci Abdulkadir Selvi, “Ankara’da ulaşabildiğim yerlere sordum. Ocak ayına kalmadan bu düzenlemenin yapılacağı yönünde bilgiye ulaştım” diyerek güzel haberi duyurdu.

Emeklileri enflasyon karşısında rahatlatacak bir zammın geleceğini ifade eden Selvi, “Benim edindiğim bilgi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın üzerinde yaptığı çalışma seyyanen bir zam olması yönünde. Bu zammın da en düşük emekli maaşından başlamak üzere hem memur hem SGK hem de Bağ-Kur emeklilerine olacağı yönünde. Ancak bu zam Ekim ayında bir defa mı olacak yoksa Ekim-Kasım-Aralık ayında 3 ay boyunca mı verilecek? Henüz onu netleştiremedim. Zaten Ocak ayında normal artışlar ve enflasyon farkı gelecek.” dedi.

Emekli ve memur zam oranı tablosu

– 2023 yılı enflasyon beklentisi: Yüzde 65
– 6 aylık enflasyon beklentisi: Yüzde 37,76
– Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 37,76
– Temmuz 2023 toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
– Ocak 2024 toplu sözleşme zammı: Yüzde 15
– Memur enflasyon farkı: Yüzde 29,96
– Memur zammı: Yüzde 49,46

SSK ve Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş alacak?

Ocak ayında memur zammının SGK ve Bağ-Kur emeklisi için de referans olması bekleniyor. Burada refah payı dahil zam oranının yüzde 45-50 düzeyinde gerçekleşmesi öngörülürken, en düşük emekli maaşının 7500’TL’den 10 bin TL’nin üzerine yükseleceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.