Emekli 5 bin TL kimlere verilecek?

Emekli 5 bin TL kimlere verilecek? Her emekli maaşı alan 5 bin lira ikramiye alacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacağını açıklaması sonrası emekliye 5 bin kimlere verilecek? sorusunun yanıtları merak edilmeye başlandı. İşte 5 bin lira ikramiye alacak emeklilerin listesi…

Emekli 5 bin TL kimlere verilecek?
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

Emekliye 5 bin lira ikramiye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası emekliye 5 bin lira ödeme müjdesini verdi. Peki her emekli 5 bin lira alacak mı? Emekli 5 bin TL kimleri kapsıyor? Öncelikle şunu altını çizelim. Emekliye 5 bin TL ödeme SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı’nın tamamını kapsıyor. Yani SSK emeklisi de Bağ-Kur emeklisi de Emekli Sandığı emeklisi de 5 bin TL ödeme alacak. Kurumlar arasında bir fark olmayacak.

Sigortalı çalışan emeklilere 5 bin lira ödemesi yok!

Gelelim hangi emekliler 5 bin lira ödeme alamayacak sorusunun yanıtına. Burada tek bir kriter var. Emekli olup çalışmak! Eğer emekli olmanıza rağmen bir işyerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız 5 bin TL ödemesini alamayacaksınız. Emekli olmasına karşın bir işyerinde sigortasız olarak çalışanlar ise çalıştıkları kayıt altına alınmadığı için 5 bin lira ödeme alacaklar.

Dul ve yetimlere de var!

Öte yandan, dul ve yetim maaşı alanlar da ikramiyeden faydalanabilecekler. Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor. Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.