Dr. Suntur, katı atık bertaraf tesislerine yakın sağlık kampüsü çalışmasına tepki gösterdi

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, Balcalı Hastanesi’nin güçlendirme yapılarak eski yerinde hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

Dr. Suntur, katı atık bertaraf tesislerine yakın sağlık kampüsü çalışmasına tepki gösterdi
Yayınlama: 04.04.2024
A+
A-

YUSUF YILDIZ- ÖZEL HABER

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde hasar gören Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Sarıçam ilçesi Gültepe mahallesindeki Katı Atık Bertaraf Tesisleri yakınlarında yapılacak sağlık kampüsüne taşınmasının söz konusu olduğunu ileri süren Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, Balcalı Hastanesi’nin güçlendirme yapılarak eski yerinde hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

Çukurova Tıp Fakültesi mezunlarını, akademisyenleri, öğrencileri, sağlık çalışanlarını ve tüm Adanalıları Balcalı Hastanesi’ne sahip çıkmaya davet eden Suntur, yaptığı yazılı açıklama ile yapılmak istenen çalışmalara tepki gösterdi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yaklaşık 13 aydan bu yana depremde hasar görmesi gerekçesiyle ana binalarının kapalı olduğunu ve sağlık hizmeti verilmediğini kaydeden Suntur, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde tahsis edilen iki katta çok kısıtlı şartlarda hizmet ve eğitim vermeye çalışıldığını vurguladı.

Bugüne kadar sadece Poliklinik Blokunda güçlendirme çalışmalarının başladığını hatırlatan Suntur, şunları kaydetti: “A ve B Blok’ta hiçbir çalışma başlamamıştır. Üniversite yönetimi, Sağlık Kampüsü adında üniversite kampüsünün en uç noktasına, Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin çok yakınına yeni hastaneler ve tıp fakültesi binası yapmaya çalışmakta, bu proje için para ve zaman harcamaktadır. Bu süreçte öğrenci ve asistan eğitimi aksamış, tüm sağlık çalışanlarının çalışma motivasyonu kırılmıştır. Yeni hastane ve tıp fakültesi binaları projesi yapmak yerine, mevcut hastaneyi hızla güçlendirip gerekirse yanına ek bloklar yaparak sorun çözülmelidir.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.