Artvin’de okullar yarın tatil mi oldu 26 Aralık Artvin Valilik okul tatil haberi yeni

ARTVİN için günler öncesinden yapılan kar yağışı uyarısı tuttu ve geceden beri zaman zaman şiddetini arttıran kar yağışı bölgede etkili oluyor. 5 günlük haritalı hava raporuna giren sıcaklıklar düşecek. Peki yarın yani 26 Aralık Salı günü Artvin’de okullar tatil olur mu? Gözler yine 26 Aralık okul kar tatili haberi için Artvin Valiliği’nde.

Artvin’de okullar yarın tatil mi oldu 26 Aralık Artvin Valilik okul tatil haberi yeni
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı Artvin’de bugün de etikili olmaya devam ediyor. Yurdun doğusu kar yağışı ile boğuşurken onlarca köy yolu yoğun yağıştan dolayı kapandı. Meteorolojinin 5 günlük hava durumu raporlarına bakıldığında ise Artvin’de de sıcaklık degerleri düşüyor, gece dona aman dikkat! Peki olumsuz hava koşulu nedeniyle yarın yani 26 Aralık Salı günü  Artvin’de okullar tatil olur mu, gözler bir kez daha okul tatil haberi için Artvin Valiliği’ne çevrildi. Henüz resmi bir haber gelmedi, haberimiz tatil haberi geldiğinde güncellenecektir. 

Keltepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı

Karabük’ün kış turizmi lokasyonlarından Keltepe Kayak Merkezi’ndeki kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 3 yıl önce hizmete alınan 2 bin rakımlı kayak merkezindeki yoğun yağışın ardından bölgedeki kar kalınlığı 60 santimetre ölçüldü.

Hava sıcaklığının en yüksek 5, en düşük sıfırın altında 3 derece seyrettiği merkezde sezon açılışının, yeterli kar olması durumunda yılbaşından sonraki ilk hafta sonu yapılması planlanıyor.

Kastamonu’da 301 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Kastamonu’da, kar nedeniyle kapanan 301 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan kar, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımı aksattı.

Kar nedeniyle merkezde 49, Ağlı’da 9, Araç’ta 20, Azdavay’da 35, Seydiler, Taşköprü ve Bozkurt’ta 10’ar, Cide’de 3, İhsangazi, Şenpazar ve Çatalzeytin’de 8’er, Daday’da 30, Devrekani’de 26, Doğanyurt ve Hanönü’de 5’er, İnebolu’da 22, Küre’de 18, Pınarbaşı’nda 19 ve Tosya’da 6 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu Karadeniz’deki 5 ilde 395 köyle ulaşım sağlanamıyor
Giresun, Bayburt, Rize, Gümüşhane ve Artvin’de kar ve tipi nedeniyle 395 köy yolu ulaşıma kapandı.

Giresun Valiliğinden alınan bilgiye göre, Alucra’da 38, Çamoluk’ta 12, Dereli’de 8, Keşap’ta 1, Şebinkarahisar’da 6 olmak üzere 65 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

– Bayburt

Bayburt’ta dün akşamdan itibaren aralıklarla etkili olan kar sebebiyle merkezde 14, Aydıntepe’de 8, Demirözü’nde 6 olmak üzere toplam 28 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yolların açılması için İl Özel İdaresinin 42 personeli, 23 iş makinesiyle çalışmalara devam ediyor.

Belediye ekiplerinin cadde ve sokakları temizlediği kentte, Karayolları ekipleri ise ulaşımda aksama yaşanmaması için sorumluluk alanlarındaki yollarda küreme ve tuzlama yapıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.