Altınay Savunma-ALTNY halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, teminat gösterme var mı?

Altınay Savunma-ALTNY halka arz için 2 Mayıs’ta SPK’dan onayı aldı. Altınay Savunma halka arza katılmak isteyen borsa yatırımcıları şimdiden ALTNY halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, ALTNY halka arz teminat gösterme/blokaj var mı? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte Altınay Savunma-ALTNY halka arza hakkında bilmeniz gerekenler…

Altınay Savunma-ALTNY halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, teminat gösterme var mı?
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. halka arz onayı sonrası geri sayım başladı. 8-9-10 Mayıs tarihlerinde halka arza talep toplamaya çıkacak olan Altınay Savunma halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar şimdiden T1-T2 bakiye kullanımına ilişkin kararları merak ediyor. Biz de siz halka arz yatırımcıları için ALTNY halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, ALTNY halka arz teminat gösterme/ blokaj var mı? sorularının yanıtlarını Altınay Savunma halka arz izahnamesinden bularak sizin için yanıtladık. Her halka arz sürecinin kendine has kuralları vardır. Bu kurallar halka arz talep toplamaya katılmak ve ALTNY hissesi almak isteyen yatırımcıların yapacağı işlemleri doğrudan etkiler. Bu nedenle ‘Altınay Savunma halka arz hissesi nasıl alınır, ALTNY halka arz T1-T2 kullanılabilir mi, ALTNY halka arz teminat gösterme var mı, Altınay halka arz blokaj var mı?’ sorularının yanıtlarını siz kolaylıkla ALTNY halka arza katılın diye tek tek yanıtladık. 

Altınay Savunma-ALTNY halka arz T1-T2 var mı?

Altınay Savunma halka arzında T1-T2 yok! Yani yatırım hesabınızda bulunan T1-T2 bakiyeler ALTNY halka arzında kullanılamayacak. Yatırımcılar ALTNY halka arz hissesi almak isteyenler henüz nakte dönmemiş T1-T2 bakiyesindeki kaynaklarını kullanamayacaklar. ALTNY halka arzında teminat ve fon blokaj / hisse blokaj yöntemleri kullanılabilecek. 

Altınay halka arza nasıl katılırım, ALTNY halka arz hissesi nasıl alınır?

Altınay Savunma halka arzına katılmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey bir borsa hesabı açtırmak. Eğer bir banka yada aracı kurumda halihazırda kullandığınız bir borsa hesabınız varsa müşterisi olduğunuz banka veya aracı kurumun ekranlarından halka arza katılabilirsiniz. 

Altınay Savunma halka arzı eşit dağılımla gerçekleşecek. Ancak ALTNY halka arz borsada satış yöntemiyle YAPILMAYACAK. Bu detay ALTNY halka arz hissesi alış şeklini de belirleyen ana unsur olacak. Eğer bir hisse ‘borsada satış yöntemiyle’ halka arz OLMUYORSA hisse senedi alımı ‘halka arz’ sekmesinden yapılır. Bu nedenle ALTNY hissesini ‘hisse senedi alış’ ekranında göremezsiniz. Yani ALTNY hissesi almak istiyorsanız hisse senedi alış ekranına değil,  ‘halka arz‘ ekranına girmeniz gerekecek.

ALTNY halka arz talep toplama saatleri kaç?

ALTNY halka arz talep toplama saatleri de belli oldu. ALTNY hissesi almak için talep girişlerinizi sabah 09.00 ile akşam 17.00 arasında yapmanız gerekmekte. Altınay Savunma halka arz talep toplama tarihleri 8-9-10 Mayıs olarak duyuruldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.