Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘denetimli serbestlik ve iyi hal indirimi’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik, iyi hal indirimi ve cezasızlık algısına yönelik çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde ceza adalet sistemine dair kritik düzenlemeler yapılacağını ve yasama ile ilgili konuların yakında Meclis gündemine getirileceğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘denetimli serbestlik ve iyi hal indirimi’ açıklaması
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne ilişkin hazırlıkların son aşamaya geldiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak son istişarelerin ardından belgenin tamamlanacağını açıkladı. Bir yıllık çalışmanın ürünü olan belge, vatandaşlardan ve yargı mensuplarından gelen görüşler doğrultusunda hazırlandı. Bakan Tunç, bu belgeyle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak, denetimli serbestlik ve iyi hal indirimi gibi uygulamaların değerlendirileceğini söyledi. Bazı suçlar için denetimli serbestlik uygulanmayacağını belirten Tunç, bu düzenlemelerin Meclis’te ele alınacağını ifade etti.

Adalet Bakanı, Meclis gündeminde 9. Yargı Paketi’nin olduğunu, 10. Yargı Paketi için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, ceza adaletini güçlendirecek düzenlemelerin de bu süreçte ele alınacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belirttiği gibi toplumun huzurunu bozan suçlarla daha etkin bir mücadele için önemli adımlar atılacağını belirten Tunç, bu değişikliklerin yakında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Kadına yönelik şiddetle ilgili artan endişelere de değinen Bakan Tunç, “Kadına yönelik şiddet bizim kırmızı çizgimizdir” dedi. Bu konuda önceki yasama dönemlerinde kadın cinayetlerine karşı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getirildiğini hatırlatan Tunç, kasten yaralama ve diğer kadına yönelik suçların daha ağır cezalarla sonuçlandığını vurguladı. Bu düzenlemelerin daha etkin uygulanması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Adli kolluk ve idari kolluğun ayrılması konusundaki iddialara yönelik bir soruya cevap veren Tunç, bu konunun uzun yıllardır tartışıldığını ve seçim beyannamesinde yer aldığını söyledi. Yargı reformu belgelerinde de yer alan bu konunun, Meclis grubu ve merkez yönetim kurulu ile birlikte değerlendirileceğini belirten Tunç, adli kolluğun daha etkin hale getirilmesinin faydalı olacağına dikkat çekti.

Discord’a Erişim Engeli

Discord isimli sosyal medya platformuna getirilen erişim engeliyle ilgili bir soruya da yanıt veren Tunç, Türkiye’de internet üzerinden işlenen suçlarla mücadeleye yönelik 5651 sayılı kanun kapsamında yaptırımların artırılacağını söyledi. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye’nin hukuk sistemine saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Tunç, bu konuda kararlılıklarını sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.