2024 / 2. Dönem e okul sistemine devamsızlık ve notlar eklemede son gün hangi tarih?

e Okul sistemine öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav notları, ders değerlendirmeleri ekleniyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala e okul sistemine yoğunluk artıyor. Öğrenciler ders notları ve devamsızlık bilgisi hakkında son durumu karne gününden önce öğrenmek istiyor. Bundan dolayı da e okul ne zaman kapanıyor sorusu gündeme geliyor.

2024 / 2. Dönem e okul sistemine devamsızlık ve notlar eklemede son gün hangi tarih?
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

2023-2024 Eğitim yılının sona ermesine sayılı günler kaldı. İlk dönem ardından ikinci dönemin de sona ermesi yaz tatilini başlatacak. Milyonlarca öğrenci okulun son günlerinde e okul ne zaman kapanıyor öğrenmek istiyor. Peki 2024 / 2. Dönem e okul sistemine devamsızlık ve notlar eklemede son gün hangi tarih?

Bu sene okullar 14 Haziran’da kapanacağından dolayı e okul sisteminin de 12 Haziran’da kapanması bekleniyor.

Karneler değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak.

Bakanlık, daha önce sadece ders ve davranış notlarını içeren öğrenci karnelerinde, büyük bir tasarım ve içerik değişikliğine gitti. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk kez dağıtılmaya başlanacak yeni tasarımlı karnelere, sadece akademik başarı değil, sosyal etkinlikler de işlenecek.

Okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, karnelerde “bilimsel”, “kültürel”, “sanatsal”, “sportif” etkinlikler ve “toplum hizmeti” olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak.

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri karnelerinde, “katılım”, “ürün ortaya koyma”, “performans gösterme” ve “derece alma” şeklinde 4 ana düzeyde işlenecek. Böylece öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları derecelendirilmiş bir sistemle karnelere yansıtılmış olacak.

Ayrıca sosyal etkinlikler gerçekleştirdiği yere göre de “okul içi”, “okullar arası”, “ilçe geneli”, “il geneli”, “bölgesel”, “ulusal” ve “uluslararası” olarak değerlendirilecek. öğrenciler karnelerinde ders notlarıyla birlikte sosyal etkinlik durumlarını da görebilecekler.

Böylece öğrencilerin akademik başarısının yanında sosyal başarılarının da görünür hale gelmesi ve karnelerde sadece ders notlarıyla değil, yaptığı sosyal faaliyetleriyle de ön plana çıkabilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.