Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon liralık soru ve cevabı!

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon liralık soru ne, cevabı açıklandı mı? Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyon liralık soru Kur’an-I Kerim’in Bakara Suresi’nden geldi. Yarışma tarihinde ilk kez 5 milyon liralık soru açılınca herkes ‘5 milyon liralık soru ne, cevabı ne? aramaya başladı. İşte 5 milyon liralık soru ve yanıtı…

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon liralık soru ve cevabı!
Yayınlama: 24.03.2024
A+
A-

ATV ekranlarında yayınlanan yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyon TL’lik final sorusu için araştırmalar başladı. Sorunun yayınlanmasının ardından cevabına dair araştırmalar hız kazandı. Peki, Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyonluk soru (final sorusu) ne, cevabı açıklandı mı?

Berk Göktaş, Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soruyu açtırmayı başardı. Genç yarışmacı Berk Göktaş, bu akşam Milyoner’de 5 milyon TL değerindeki 13. soruyu yanıtlamaya çalışacak.

Berk Göktaş, bu akşamı sorulacak son soruyu doğru yanıtlarsa Milyoner tarihinde ilk kez 5 Milyon TL’lik ödülün sahibi olacak.

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon liralık soru ne?

Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyon TL değerindeki final sorusu açıldı.

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon liralık sorunun cevabı

Bakara suresinde “Rabb’ine dua et de versin” diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A: Mercimek

B: Soğan

C: Nohut

D: Sarımsak

Diyanet İşleri Başkanlığı yeni mealine göre 5 milyon liralık sorunun yanıtı ‘Nohut’

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni Kur’an-ı Kerim mealine göre, 5 milyon liralık sorunun yanıtı nohut.

İşte Bakara Suresi 61. ayetin meali

“Hani, “Ey Mûsâ! Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız. O hâlde, bizim için Rabbine yalvar da, o bize yerden biten sebze, kabak, sarımsak, mercimek, soğan versin” demiştiniz. O da size, “İyi olanı düşük olanla değiştirmek mi istiyorsunuz? Öyle ise inin şehre! İstedikleriniz orada var” demişti. Böylece zillet ve yoksulluk onları kapladı. Onlar, Allah’ın gazabına uğradılar. Bunun sebebi, onların; Allah’ın âyetlerini inkâr ediyor, peygamberleri de haksız yere öldürüyor olmaları idi. Bütün bunların sebebi ise, isyan etmek ve aşırı gitmekte oluşlarıydı.

Doğru bildi ve 5 milyon lirayı kazandı

19 yaşındaki Berk Göktaş, sorunun yanıtını doğru bildi ve 5 milyon lirayı kazandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.