Galatasaray Başakşehir’i deplasmanda 2-1 yenerek galibiyet serisini sürdürdü

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında RAMS Başakşehir ile deplasmanda karşılaştı. Mücadele 1-2 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle sona erdi. Icardi, Başakşehir deplasmanında penaltıdan topu ağlara gönderdi ve üst üste 12 lig maçında gol atarak rekor kırdı.

Galatasaray Başakşehir’i deplasmanda 2-1 yenerek galibiyet serisini sürdürdü
Yayınlama: 23.09.2023
A+
A-

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6’ncı haftasında RAMS Başakşehir’in konuğu oldu. Sarı-Kırmızılı ekip, Ziyech ve Icardi’nin (pen.) kaydettiği gollerle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Okan Buruk’un öğrencileri, bu sonucun ardından maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti.

Trendyol Süper Lig’in 6’ıncı haftasında Rams Başakşehir deplasmanında çıkan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi haftasının ardından hata yapmadı. İlk yarının son dakikalarında Ziyech ile öne geçen Sarı-Kırmızılılar ikinci yarının başında Icardi’nin ayağıyla skoru 2-0’a getirdi. Dubois’in golünün ardından daha defansif bir oyuna geçen Cimbom, skoru koruyarak deplasmandan 3 puanla döndü.

Önemli pozisyonlar

Karşılaşmaya Galatasaray’ın vuruşuyla başlandı.

7.dakikada Galatasaray Tete ile gole yaklaştı. Tete’nin ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş az farkla üstten auta çıktı.

17.dakikada Krzysztof Piatek uzaktan kaleyi yokladı ancak Davinson Sanchez topun kaleye gitmesini engelledi.

26.dakikada Başakşehir gole çok yaklaştı. Karzev’in şutu üst direğe çarpıp üst direkten kornere çıktı. Kornerin devamında savunma topu uzaklaştırdı.

35.dakikada Başakşehir Krzysztof Piatek ile gole yaklaştı ancak Davinson Sanchez araya girdi ve topa müdahale etti.

Gol. 43.dakikada Tete’nin pasında Ziyech düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1.

45.dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Abdülkerim’in sol kanattan kestiği ortaya vuran Oliviera’nın kafa vuruşu direkten döndü.

İlk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı golle başladı. 48.dakikada penaltı kazanan Galatasaray’da topun başına Mauro Icardi geçti. Icardi topla kaleciyi farklı köşelere göndererek skoru 2-0’a getirdi. 0-2.

59.dakikada Galatasaray sağ kanattan etkili geldi ancak Hakim Ziyech’in şutunda Karzev topun kaleye gitmesini engelledi.

Gol. 65.dakikada sağ kanatta topla buluşan Leo Dubois topu Muslera’nın yanından ağlara gönderdi. 1-2.

68.dakikada Başakşehir etkili geldi ancak Deniz Türüç’ün pası Figueiredo için çok hızlı oldu. Muslera topu kontrol etti.

79.dakikada ceza sahası yayından müsait pozisyonda topa vuran Pelkas topu farkla auta gönderdi.

84.dakikada Galatasaray pasla rakip ceza sahasına girdi. Zaha’nın pasında ceza sahası dışından arka direğe orta yapan Ndombele’nin topuna Kerem yetişemedi.

86.dakikada Galatasaray tekrardan gole yaklaştı. Sanchez gelen ortaya sert bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Volkan Babacan topu çok iyi kontrol etti.

Maçın devamında gol olmayınca Galatasaray 2-1’lik skorla deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı.

İlk 11’ler

RAMS BAŞAKŞEHİR: Volkan, Dubois, Duarte, Ba, Lima, Karzev, Berkay, Aleksic, Serdar, Dennis, Piatek

GALATASARAY: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Kazımcan, Torreira, Oliveira, Ziyech, Barış, Tete, Icardi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.