Enerjisa Enerji’den Karataş’ta “Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek” projesi

Enerjisa Enerji, Adana Karataş’ta balıkçılığın ana geçim kaynağı olduğu bölgede, ‘Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek’ projesi ile önemli bir adım atıyor.

Enerjisa Enerji’den Karataş’ta “Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek” projesi
Yayınlama: 15.05.2024
Düzenleme: 04.07.2024 11:11
A+
A-

Enerjisa Enerji, Adana Karataş’ta balıkçılığın ana geçim kaynağı olduğu bölgede, ‘Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek’ projesi ile önemli bir adım atıyor. Karataş Belediyesi ve Karataş Su Ürünleri Kooperatifi ile iş birliği içinde yürütülen proje kapsamında, deniz ve limandan toplanan atıklar geri dönüştürülerek bölge halkına yeni gelir alanları ve ek istihdam imkanları sunulacak.

Projenin temel hedefleri:

Geri Dönüşüm ile Çevre Dostu Ekonomi: Deniz ve limandan toplanan atıkların geri dönüştürülerek ileri dönüşüm ile farklı ürünlerde kullanılması suretiyle hem çevreye katkıda bulunulacak hem de bölgede döngüsel bir ekonomi modeli oluşturulacak.
Kadın İstihdamına Katkı: Üretim aşamasında kadınların öncelikli olarak istihdam edilmesi ile iş ve aile hayatında kadınların görünürlüğü artacak ve aile bütçelerine katkı sağlanacak.
Güneş Enerjisi ile Enerji Tasarrufu: Enerjide tasarruf sağlayan güneş enerjisi santrali kurulumu ile projenin sürdürülebilirliği pekiştirilecek.
Eğitim Programları ile Kapasite Geliştirme: Balıkçılar ve bölge halkı için düzenlenecek eğitim programları ile bilgi ve becerilerini geliştirmeleri sağlanarak balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği desteklenecek.
Atık Yönetimi ile Temiz Denizler: Atık yönetimi konusunda bilinçlendirme çalışmaları ve etkin uygulamalar ile denizlerin temizliği sağlanacak.

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, “Enerjisa Enerji olarak, sürdürülebilirlik etki odağı ile toplumsal fayda yaratacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karataş’ta hayata geçireceğimiz bu proje ile bölge insanına ve yerel kalkınmaya odaklanıyoruz. Doğaya terk edilmiş plastiklerin ileri dönüşümü ile çevreye katkıda bulunurken, yeni ve döngüsel bir ekonomi modeli de oluşturuyoruz. Kadınların istihdamına katkı sağlayarak ve gelir getirici bir faaliyet olmasıyla iş ve aile hayatında kadınların görünürlüğünü artırmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.