Altını olanlar pusuya yattı bu tarihi bekliyor! Dünyaca ünlü ekonomist rekor için tarih verdi

Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg’e göre gram altın yatırımcıları için o tarihte gün doğacak.

Altını olanlar pusuya yattı bu tarihi bekliyor! Dünyaca ünlü ekonomist rekor için tarih verdi
Yayınlama: 08.04.2024
A+
A-

Gram altın yatırımcıları için müjdeli haberler var. Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg, altın piyasasında büyük bir yükseliş öngörüyor ve rekor bir rakam için tarih verdi. Rosenberg, mevcut ekonomik koşullar ve jeopolitik riskler ışığında, ons altının 3000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimi, özellikle son üç haftalık süreçte hız kazanmış durumda. Ons altının 2353 dolara, gram altının ise 2421 TL’ye ulaşmasıyla rekor kırıldı. Rosenberg’e göre, altının güçlü performansı, küresel merkez bankalarının dolar karşısında altını daha güçlü bir rezerv olarak görmesi ve alımlarını artırmaya başlamasıyla ilişkilendiriliyor. ABD dolarının güçlü duruşuna rağmen altın, makroekonomik zorluklara meydan okuyor.

Jeopolitik risklerin artması ve merkez bankalarının altın alımlarındaki artış, Rosenberg’in ons altının 3000 dolara ulaşabileceği tahminini destekliyor. Rosenberg, bu tahminiyle altın yatırımcılarını umutlandırırken, portföylerde altına yer açılması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.