Kızıl Goncalar Naim kim oynuyor, gerçek adı ne? Meryem’in kocası kim tarikatta görevi ne?

FOX’un merakla beklenen dizisi Kızıl Goncalar bu akşam 1. bölümü ile başlıyor. Dizinin konusu kadar oyuncu kadrosu da merak ediliyor. Dizide merak edilen karakterden biri de Naim Tezel oldu. Meryem’in kocası, Zeynep’in babası olan Naim Tezel günahları ile hesaplaşan biri . Dizide Naim Tezel karakterine Mert Turak hayat veriyor.

Kızıl Goncalar Naim kim oynuyor, gerçek adı ne? Meryem’in kocası kim tarikatta görevi ne?
Yayınlama: 18.12.2023
A+
A-

FOX’un heyecanla beklenen dizisi Kızıl Goncalar bu akşam 1. bölümü ile ekran savaşını verecek. Fragmanları bile büyük ses getiren dizinin konusu da merak ediliyor. Dizi ahiler tarikatına mensup olan ve amacı kızını korumak için Meryem’in idealist Levent ile yollarının keşismesini anlatıyor. Dizide merak edilen karakterden biri de Naim Tezel oldu. Meryem’in kocası, Zeynep’in babası olan Naim Tezel günahları ile hesaplaşan biri . Dizide Naim Tezel karakterine Mert Turak hayat veriyor. 

Naim Tezel kimdir?

Meryem’in kocası, Zeynep’in babasıdır. Hiçbir zaman gerçek bir işi olmamış, liyakat istemeyen geçici işlerde çalışmış, Meryem gibi bir güzelliğin de kıymetini bilememiş, hep küçük hesapların peşinde, geçmişte işlediği günahları ile hesaplaşmaya çalışan bir adamdır. 

Mert Turak kimdir?

Mert Turak, 29 Mart 1980 tarihinde İzmir’de doğdu Aslen Malatyalı olan Mert Turak Makedonya asıllı annenin oğludur. Annesi vergi memuru olan Mert Tural’ın babası da öğretmendir. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde tamamlayan Mert Turak, sonrasında İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde ileri oyunculuk dalında yüksek lisans yapmıştır.

Yılan Hikayesi, Gece Martıları, Cesur Kuşku, Size Baba Diyebilir Miyim?, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Maki, Komiser Nevzat, Şöhret Okulu, Hamileyim Hamile, Babalar ve Evlatlar, Beni Böyle Sev, Yeşil Deniz ve Mucize gibi yapımlarda rol alan Mert Turak, Mucize 2 Aşk adlı sinema filminde Aziz karakterine hayat vermişti. Mert Turak, 1.73 metre boyunda, 66 kilo ve Koç burcudur.

 Kızıl Goncalar dizisi oyuncuları

Levent Alkanlı (Özcan Deniz) ; Meryem Tezel. (Özgü Namal) ; Cüneyd Güneş. (Mert Yazıcıoğlu) ; Sadi Hüdayi Güneş. (Erkan Avcı) ; Beste Özdemir Alkanlı. (Hazal  Türesan) Naim Tezel (Mert Turak) ; Suavi Alkanlı ( Şerif Erol); Birgün Tezel (Sitare Akbaş); Zeynep Tezel ( Mina Demirtaş) 

Kızıl Goncalar 1. bölüm özeti

“Faniler” isimli tarikatın dairesinde yaşayan Meryem (Özgü Namal), Naim ve kızları Zeynep memleketlerinde yaşanan depremden sonra İstanbul’a göç ederler. Kızını okutma hayalleri kuran Meryem, tarikatın ve Naim’in kızına dair yaptıkları planlardan habersizdir.

Adli bir vaka sonucu, tarikat şeyhinin gözde torunu Cüneyd’le (Mert Yazıcıoğlu), seküler Atatürkçü bir psikiyatr olan Levent’in (Özcan Deniz) yolu kesişir. Mecburi hizmet yıllarından Faniler’i tanıyan Levent, bir yandan Cüneyd’e yardım edebilmek tarikatın tutucu bakış açısıyla mücadele edecek, diğer yandan özel hayatının çalkantılarıyla boğuşacaktır.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.