CHP Milletvekili Nurten Yontar’dan anlamlı mesaj: Meme kanserine dikkat çekmek için peruğunu çıkardı!

Meclis gündeminde kadın ve çocuklar vardı. Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, kadın cinayetlerine karşı bir duruş sergileyerek bir dakika boyunca konuşmadı. Aynı oturumda, meme kanseri hastası CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın perukunu çıkararak yaptığı konuşma, hastalığa dikkat çekerek büyük yankı uyandırdı.

CHP Milletvekili Nurten Yontar’dan anlamlı mesaj: Meme kanserine dikkat çekmek için peruğunu çıkardı!
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

TBMM’de İsrail’in Lübnan’ı işgal girişimine ilişkin gergin bir oturumun ardından, milletvekilleri yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Ardından gündemde yer alan kadın ve çocuklara şiddet konusunun dile getirildiği oturumda daha sonra, meme kanseri hastası CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Konuşması esnasında meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için peruğunu çıkararak çağrıda bulundu. Yontar’ın konuşması meclis salonunda ayakta alkışlandı.

CHP’li Milletvekili Nurten Yontar’dan cesur konuşma

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na yönelik konuşma yapan Yontar, “Biz kadınlar emin olun çok güçlüyüz” ifadelerini kullandı. Tüm kurulda bulunanların ayakta alkışladığı Yontar konuşmasını “Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel” şeklinde sözleri ile tamamladı.

Meclis gündeminde kadın ve çocuğa şiddet vardı

Meclis gündeminde son dönemlerde yaşanan kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının artması yer aldı. Meclis başvekili Gülizar Biçer Karaca, gündemde yer alan şiddet olaylarına dikkat çekmek için bir dakika konuşmama kararı ile farkındalık yaratmak istedi. Bir dakikalık beklemenin ardından konuşmasını yapan Karaca konuşmasında, “Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, ‘kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın’ diyerek” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.