Köfteci Ramiz kimin, sahibi kim? Bülent Taşkınlar kimdir, aslen nereli?

Köftesinde, etinde domuz eti olan köfteciler kim sorusu vatandaşların gündeminde, arama motorlarından araştırma yapılıyorlar. Bakanlık çok meşhur, zinciri olan bir köftecinin etlerinde domuz eti tespit etti. Peki Köfteci Ramiz kimdir, Köfteci Ramiz’in sahibi Bülent Taşkınlar kimdir, Bülent Taşkınlar aslen nereli?

Köfteci Ramiz kimin, sahibi kim? Bülent Taşkınlar kimdir, aslen nereli?
Yayınlama: 09.10.2024
Düzenleme: 09.10.2024 13:01
A+
A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı sıkı denetimlerin ardından birçok gıda da ve üründe sağlığa zararlı maddeler bulundu. Bakanlık isim isim bu kurumları ve markaları ifşa etti. Türkiye’de çok ünlü, zincirleri olan bir köftecinin etinde domuz eti çıktığını söyledi. Fakat bu köftecinin ismini vermedi. Çok ünlü olan, Türkiye’nin her yerinde zincirleri olan o köfteci mahkeme kararı ile adının açıklanmasını engellemiş. Peki Köfteci Ramiz kimdir, kaç yaşında? Köfteci Ramiz’in Yönetim Kurulundan Bülent Taşkınlar 2022 yılında Masterchef Türkiye’nin bir bölümünde yer almıştı.

Köfteci Ramiz etlerinde domuz eti mi var?

Vatandaş ise kara kara düşünmeye başladı. Arama motorlarından etinde, köftesinde domuz eti olan köfteciler kim araştırması yapmaya başladı. Biz de belirtelim bu sorunun net bir cevabı yok. Ama akıllara gelen isimlerden biri de Köfteci Ramiz oldu. Türkiye’de çok şubesi olan Köfteci Ramiz’ın eti helal mı, domuz eti mi satıyor, köftelerinde domuz eti mi var sorusu ise vatandaşın kafasını karıştırıyor. Hemen açıklayalım henüz böyle bir açıklama, yasal bir bilgilendirme yok.

Peki Köfteci Ramiz kimin, sahibi kim?

Türkiye’nin birçok yerinde şubesi olan zincir köfteci Köfteci Ramiz 1928  yılında Ramiz Taşkınlar tarafından Makedonya Pirlepe şehrinde kuruldu ve zamanla gelişti, yenilendi… Şimdi ise Köfteci Ramiz’in başında Bülent Taşkınlar var.

Köfteci Ramiz’in internet sitesinde serüvenleri şöyle anlatılıyor…

Öykümüz, 20. yüzyılın hemen başında Makedonya’nın Pirlepe şehrinde dünyaya gelen iki öksüz ve yetim kardeşle başlıyor. Babaları Balkan Savaşı’nda esir düşmüş ve annelerini çocuk denecek yaşta kaybetmişler, onları büyüten babaanneleriyle birlikte Türkiye’ye göç etmişler. Burada çeşitli lokantalarda çalışarak mesleklerini geliştirmişler. Makedonya’da sokak satıcılarının yaptığına benzer bir tür ızgara köfteyi geliştirme fırsatı bulmuşlar ve Akhisar’da kendilerine limon sandığından sandalyeleri olan küçük bir dükkân açarak hizmet vermeye başlamışlar. Tamamen dana etinden mamul, sadece tuz ve soğandan oluşan ve yiyenlerin damağında safi et tadı bırakan bu köftenin altına, kepekli pideyi tereyağında kızartıp doğrayarak yastık yapmışlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.