Incel erkek ne demek, Incel erkek kime denir? Incel grupları sözcükleri

Gençler arasında giderek artan vahşet olayları ve şiddete meyilli olma durumu herkesi özellikle de aileleri kara kara düşündürüyor. Gençleri şantaj ve tehdtle ele geçiren onları ölüme kadar götüren sosyal platformlar mercek altında. Özellikle de son zamanlarda adı sık sık geçen İncel grupları. Peki nedir bu ıncel, ne anlama geliyor, Incel gruplarda ne oluyor?

Incel erkek ne demek, Incel erkek kime denir? Incel grupları sözcükleri
Yayınlama: 09.10.2024
Düzenleme: 09.10.2024 10:31
A+
A-

Son günlerde özellikle gençleri etkisi altına alan, onların zaaflarından yararlanarak içine çeken ve kişisel bilgilerini aldıktan sonra şantaj yapan uygulama Incel, Türkiye’nin gündeminde. Birçok aile Incel nedir, Incel grupları nedir araştırması yapıyor. Incel İngilizce bir sözcük ve zorunlu bekar anlamına geliyor. Incel gruplarının kendine has jargonları da bunlar. Örneğin hiç cinsel ilişkiye girmemiş, uzun süredir yalnız kadın ya da erkeğe Chad, Stacy gibi takma isimler takıyorlar.

Birçok aile, anne, baba Incel grupları nedir, ne işe yarar sorularına yanıt aramaya başladı. Incel kelime anlamı olarak İngilizce’den geliyor ve “Zorunlu bekar” demek

Gençlerin İncel grupları nedir, Incel gruplarında kimler var?

Öncelikle İncel ne demek onunla başlayalım. Incel; İngilizce bir kelimenin kısaltması ve zorunlu bekar anlamına geliyor. İlk çıkışı 1994 200’li yıllarda iyice aktif hale geliyor. Sosyal medya hesapları ile gençlere ulaşıyorlar. Gençlerin hayatına Discord, Telegram ve Facebook hesapları gibi uygulamalardan giriyorlar.

Gençleri bu mesajla kandırıyorlar

Çirkin misin, kimse seni beğenmiyor mu, boyun mu kısa, kadınlar sana bu sebeble mi yüz vermiyor, erkekler neden yüzüne bile bakmıyor, işte sen de bizdensin katıl bize! Bu mesajlarla gençleri kandırıp gruplarına çekiyorlar.

Kadın düşmanlığından besleniyorlar

Nefretlerini şöyle kusuyorlar; Sana yüz vermeyen kadınları cezalandır!  İncellere hayatına son vermeden önce birkaç çekici kadın ya da erkeği de yanlarında götürmeleri dikkat ediliyor. Kaç kişi oldukları bilinmiyor. Türkiye’deki incelleri diğerlerinden ayıran özellik Türkiye’de çirkinlik ve yoksulluk vurgusu yapılıyor. Kendi jargonları var genç kadınlara; Bencky, kendini beğenmiş kadınlara ise Stacy diyorlar. Yakışıklı erkeklerden de nefret ediyorlar onlara da Chad diyorlar. Ters V figürü kullanıyorlar.

Hedefleri güzel kadınlar, yakışıklı erkekler

Bugün incel, kadınlara karşı düşmanca inanışlar besleyen ve bazı canice saldırılarla ilişkilendirilen bir ideoloji.

Inceller son 10 yılda çoğu kadın en az 100 kişinin öldürülmesi ya da yaralanmasıyla ilişkilendirildiler.

Incellerin Reddit, Facebook ve kendi kurdukları sitelerde toplulukları var. Teknoloji şirketlerinin bu toplulukları kapatmak gibi önlemleri tam olarak sonuç vermiyor.

İngiltere’de Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) 2022’de 17 bin üyesi ve aylık 2,6 milyon kez ziyaret edilen bir incel forumundaki bir milyondan fazla paylaşımı yapay zeka kullanarak taradı.

Çalışma, paylaşımlarda her 29 dakikada bir tecavüzden bahsedildiğini buldu.

Bunun yanında incellerin toplu katliamlardan bahseden paylaşımlarının sayısının bir yılda yüzde 59 arttığı tespit edildi.

Çevrimiçi incel topluluklarının üyelerinin tavırları kişiden kişiye değişiyor ancak tüm kadınların “para peşinde, cinsellik konusunda seçici olmayan ve manipülatif” olduğu yorumları yaygınlıkla yapılıyor.

Forumlarda çekici kadınlar “Stacyler” diye adlandırılıyor ve arzu nesnesi olarak görülüp alay ediliyorlar.

Inceller “Stacylerin” kendileri yerine, “Chadlar” diye adlandırdıkları erkek tipini tercih edeceklerine inanıyorlar.

“Chad” inceller açısından cinsel olarak başarılı erkekleri tanımlıyor. Sarışın, kaslı ve genellikle spor arabası olan bu erkeklerle kıyaslamaları kişilik ve özgüvenle sınırlı değil; inceller “Chad”ların genetik olarak üstün olduğunu düşünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.