Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İhracat pazarlarında talep koşullarındaki güçlenme sürüyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi”ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, ihracat pazarlarındaki talep koşullarının üst üste dokuzuncu ayda da güçlenmeye devam ettiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İhracat pazarlarında talep koşullarındaki güçlenme sürüyor
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı verilerde, eylül ayı endeksinin 50,5 seviyesinde gerçekleştiğini ve bunun da talep koşullarındaki olumlu seyri gösterdiğini ifade etti.

Bolat, jeopolitik gerginlikler ve Euro Bölgesi’ndeki talep yavaşlamasına rağmen Türkiye’nin ihracatının güçlü bir şekilde sürdüğünü vurguladı. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde ihracatın, bir önceki çeyreğe göre %6,5, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %4,4 artarak 66,5 milyar dolara ulaştığını aktardı. Ocak-eylül döneminde ise ihracatın %3,2 artışla 192,8 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Son 12 aylık ihracat verilerine bakıldığında ise %3,4 artışla 261,6 milyar dolara ulaşıldığını kaydetti.

Bakan Bolat, hükümetin ihracata yönelik uyguladığı etkin desteklerin ve ticaret diplomasisinin ihracatçıların yanında olduğunu ifade ederek, inovasyon temelli dönüşümlerle ihracat ve üretim kapasitesinin güçleneceğini ve Türkiye ekonomisinin her türlü şoka karşı daha dayanıklı hale geleceğini belirtti. “Türkiye Yüzyılı” hedefinin aynı zamanda “İhracat Yüzyılı” olacağını vurgulayan Bolat, sürdürülebilir refah artışını sağlamak amacıyla hükümetin “yatırım-inovasyon-üretim-istihdam-ihracat-adil bölüşüm” politikalarını kararlılıkla uygulamaya devam ettiğini söyledi.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.