Ankara’da orman yangını çıktı! Bir köy tahliye edildi

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü’nde başlayan orman yangını, Bolu’nun Gerede ilçesindeki Demirler Köyü’ne sıçradı. Yangının hızla yayılması nedeniyle Demirler Köyü, tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ankara’da orman yangını çıktı! Bir köy tahliye edildi
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

Yangın, Ankara ve Bolu’nun yanı sıra çevre ilçelerden gelen orman, itfaiye ve jandarma ekiplerinin yoğun müdahalesine rağmen rüzgarın etkisiyle büyüyerek Gerede sınırlarına ulaştı. Yangına iki yangın söndürme helikopteri ile havadan, çok sayıda ekip ile de karadan müdahale ediliyor. Yangının çevredeki diğer mahallelere sıçramasını önlemek için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Bolu Valiliği, yangının Gerede’ye sıçramasının ardından bir açıklama yaparak, “Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup, söndürme çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çabası sürerken, bölgedeki vatandaşlar da yetkililer tarafından uyarılarak güvenli alanlara yönlendirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.