Ergin Ataman’dan Fenerbahçe yönetimine övgü dolu açıklama:

A Milli Basketbol Takımı ve Yunanistan devi Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimi hakkında övgü dolu açıklamalarda bulunarak çarpıcı açıklamalara imza attı.

Ergin Ataman’dan Fenerbahçe yönetimine övgü dolu açıklama:
Yayınlama: 09.08.2024
A+
A-

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nı takip eden A Milli Basketbol Takımı ve Yunanistan devi Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman, dikkat çekici açıklamalara imza atarak Fenerbahçe yönetimi hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’nin başına geçmesi nedeniyle sarı-lacivertli yönetim hakkında övgü dolu açıklamalara imza atan Atan, Ali Koç ve yönetimini tebrik etti. Ataman’ın açıklamaları özellikle sarı-lacivertli taraftarlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

‘Fenerbahçe yönetimini tebrik ederim’

Ataman, açıklamasında “Mourinho, bana göre Avrupa’nın en önemli hocası. Çok takdir ettiğim, daha gençlik dönemlerinde, antrenörlüğe başladığım dönemlerde iyi bir futbol izleyicisi olarak örnek aldığım bir hocaydı. Mourinho’nun o liderlik tavrı, basına ve oyunculara karşı çıkışları… Bir tarafta da aldığı büyük başarılar. Gerçekten çok takdir ettiğim bir hoca. Fenerbahçe’nin, bizim en büyük rakibimizin hocası oldu. Burada Fenerbahçe Kulübünü de tebrik etmek lazım. Ben açıkçası Mourinho’nun gelip de Türkiye’de bir takım çalıştıracağını hiçbir zaman düşünemezdim ama bunu başardılar. İşte ‘Ergin Ataman Fenerbahçe’yi sevmez.’ derler ama bazı şeyleri de takdir etmek lazım. Burada Fenerbahçe yönetimini tebrik ediyorum. Mourinho’nun çalıştırdığı bir takım mutlaka çok iddialı olacaktır.” diye konuştu.

Fenerbahçe ve taraftarıyla herhangi bir sorunu olmadığını vurgulayan Ataman, “Ben profesyonel bir antrenörüm. Fenerbahçe’nin de diğer kulüpler gibi çok güzel bir camiası var. Çok önemli taraftarları, çok da arkadaşım var. Bazı provokatörler, işte Berlin’de (THY Avrupa Ligi Dörtlü Final’inde) olan gibi… Yani bunlar provokasyon yaratmak için geliyorlar. Ben de kişisel olarak onları bir Fenerbahçe taraftarı olarak görmüyorum. Yani o gün oraya provokasyon yapmaya gelen başka bir kulübün taraftarı da olsa aynı tepkiyi gösterelim. Ben buyum. Bana karşı böyle bir şey içine giremezsiniz.” ifadelerini kullandı.

‘Fenerbahçe bu yatırıma devam etsin’

Fenerbahçe’nin basketbola yaptığı yatırımları takdir ettiğini dile getiren Ataman, şunları kaydetti:

“Keşke diğer kulüplerimiz, Beşiktaş’ımız, Galatasaray’ımız, Anadolu kulüplerinden Trabzonspor’umuz da basketbola bu yatırımları yapabilse. Çünkü basketbolun gücü ortada. Yani basketbolun popülaritesi ortada. İşte bugün bakıyorsun olimpiyatlarda basketbol deyince biletler tükeniyor. Fenerbahçe’nin yapmış olduğu bu yatırım Türkiye için çok önemli oldu. Şimdi ben onları takdir ediyorum ama sahaya çıktığım zaman da elbette kendi takımımın kazanması için her türlü mücadeleyi veriyorum. Bu elbette onlara çok hoş gelmiyor. Onun için bu rekabet hep devam edecek. Fenerbahçe bu yatırıma devam etsin. İnşallah ben de hep büyük bir takımın hocası olarak onların karşısına çıkayım. Fenerbahçe Kulübüne veya camiasına karşı herhangi bir ön yargım yok ama sporda fanatizme, holiganizme, provokatörlere karşı da her zaman dik durdum. Bundan sonra da dik durmaya devam ederim.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.