Başkan Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne katıldı

Kongrede yaptığı konuşmasında 31 Mart seçimlerinin sonuçlarının ‘Konjoktürel bir gelişme’ olarak değerlendirilmesinin siyasal bir hata olacağını söyleyen Seçer “Sonuçlar; emeğin, doğru siyasetin, doğru insanlarla yürümenin, doğru politikaların, halka gitmenin ve hizmetin ürünü. Bu seçimin sonucu budur” dedi.

Başkan Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne katıldı
Yayınlama: 20.07.2024
Düzenleme: 21.07.2024 18:54
A+
A-

CHP Mersin İl Kadın Kolları seçiminde konuşan Başkan Seçer, önce Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü olan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı. Partililere seslenen Başkan Seçer, 2023 genel seçimi süreci ve sonrasında kadın kolları il ve ilçe teşkilatlarının yorucu bir süreçten geçtiğini ifade ederken, başarı için çok çalışmanın ve geçmişi geride bırakarak ileriye bakmanın önemli olduğuna değindi. CHP oylarında rakamsal bir yükselişin olduğunu vurgulayan ve iktidara ramak kaldığını hatırlatan Seçer, Mersin özelinde de merkezin dışındaki ilçelerde oy yükselişinin olduğunu kaydetti. Seçer, “CHP’li belediyenin ve belediye başkanının Anamur’dan Mut’a, Çamlıyayla’dan Tarsus’a kadar da artık ses getirdiği; çocuğun, yaşlının, gencin, çiftçinin, esnafın, iş insanının, işçinin, öğrencinin yanı başında olduğu gerçeği de artık görülmeye başlamıştır” diye belirtti.
2024 seçimi sonuçlarının tesadüf olmadığını sözlerine ekleyen Seçer, “‘2024 yerel seçimlerinde Mersin’de, Büyükşehir’de çıkan rekor oy genel anlamda konjonktüreldir, kazanan 7 belediye başkanı konjonktürel bir gelişmedir’ diyen siyasal hata içine düşer, yanlış söyler. Emeğin, doğru siyasetin, doğru insanlarla yürümenin, doğru politikaların, halka gitmenin ve hizmetin ürünü. İnsanları, çocuğu, genci, yaşlıyı, engelliyi sevmenin; yani halkın yanında olmanın ürünüdür. Bu seçimin sonucu budur” dedi.

Bu sonuçlara rağmen mağrur davranılmaması ve siyasal oyunların içerisine girilmemesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bizim amacımız artık Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyeleri kazanmanın ötesinde olmalı. Kazandık, zaten başarılı olacağız. Hiçbir endişemiz yok. Aydıncık’ta, Tarsus’ta, Anamur’da, Silifke’de, yıllar sonra zafer kazandığımız Toroslar’da tarih yazacağız. Nasıl ki Mezitli ve Yenişehir’i sosyal demokratik anlayıştaki CHP’nin belediye başkanları yönetiyorsa 13 ilçeyi de sosyal demokrat anlayış yönetsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.