Elektrik kesintileri bıktırmaya devam ediyor

Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-

Adana’da son günlerde yoğun olarak elektrik kesintisi yaşanmaya başlandı. Adana genelinde son günlerde etkili olan ve sebebine trafo bakımı dedikleri elektrik kesintileri Adana’nın bazı mahallerinde maalesef hemen hemen her gün yaşanıyor.

Sarıçam ilçesi elektrik kesintilerinin en yoğun yaşandığı yerlerin de başında yer alıyor. Günlük kesintilerin yanı sıra her gece istisnasız elektrikler kesiliyor. Köylerde bile yaşanmayan elektrik kesintileri Adana’nın merkez ilçelerinde özellikle de bu yaz gününde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Adana şu anda sıcaklığın tavan yaptığı günleri yaşıyor, ilerleyen günlerde bu sıcaklar daha da katlanacak. Yüksek sıcaklıklardan dolayı zaten başta buzdolapları olmak üzere soğutucu aletler risk altında iken sürekli gidip gelen elektrikler yüzünden bozulma olasılıkları daha da artıyor.

İnsanlar bu zamanda yani içinde bulunduğumuz temmuz ve ağustos aylarında en çok vantilatör ve klimalara ihtiyaç duyuyor. Şu anda haziran ayındayız ve sıcaklar insanların dayanamayacağı seviyelere ulaştı. Bu nedenle temmuz ve ağustos aylarını düşünmek istemiyoruz bile. Uyumayı bile imkansız hale getiren sıcaklar karşısında sürekli olarak kesilen elektrikler insanları olumsuz etkiliyor.

186 nolu çağrı merkezini arayıp şikayet oluşturmaktan insanlar da bıktı artık. Bazı zaman “planlı kesinti” deniyor bazı zaman saatlerce süren elektrik kesintisinden haberdar olmadıklarını ifade ediyorlar. Netice de vatandaşlar bu sıcaklarda elektriksiz yaşamaya mahkum edilmiş oluyor.

Daha birkaç gün önce Adana’nın çok sayıda mahallesinde 8-9 saati bulan elektrik kesintisi yaşandı. Bu kadar da olmaz. Bu yaz günü insanları 8 saat elektriksiz bırakmak ne demek! İnsanlar sıcaktan ne yapacaklarını bilemediler. Evlerinden çalışmak zorunda kalanlar elektriksizlikten çalışamadı. Adına “planlı” denilen aslında gayet “plansız” olduğu gün gibi ortada elektrik kesintileri yüzünden insanlar perişan oldu.

Bu bir günlük 8 saati bulan kesinti tabi ki son olmadı. Sarıçam’ın başta Gültepe, Çarkıpare mahalleleri olmak üzere Adana’nın pek çok mahallesinde elektrik kesintileri devam ediyor.

İnsanların şu sıcaklarda bir yandan sıcakla bir yandan da sinekle verdikleri mücadele yetmiyormuş gibi elektrik kesintileri hayatı daha da çekilmez yaptı. Bu kesintilere bir son verin artık!..

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.