Hafta sonu plan yapmadan önce, işte hafta sonu hava durumu!

Hafta sonu yurt genelinde beklenen yağışlarla birlikte sıcaklık dalgalanmaları göz önünde bulunduruluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bugün yurt genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu...

Hafta sonu plan yapmadan önce, işte hafta sonu hava durumu!
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

Hafta sonu yurt genelinde beklenen yağışlarla birlikte sıcaklık dalgalanmaları göz önünde bulunduruluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, bugün yurt genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Özellikle İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın batı bölgelerinde yerel olarak kuvvetli, Hatay çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı öngörülüyor.

Yarın, parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile İç Anadolu’nun iç ve doğu bölgelerinde yağışların etkili olması tahmin ediliyor.

Bu yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

Pazar günü ise kıyı kesimler hariç olmak üzere yurt genelinde yağış görülecek.

Yağışların yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği ancak yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu en yüksek sıcaklık değerlerinin Ankara’da 23, İstanbul’da 24, Antalya ve İzmir’de 30, Samsun’da 25, Diyarbakır ve Adana’da ise 27 derece civarında olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.