2024 TBMM tatil tarihleri belli oldu: İşte TBMM’nin kapanacağı tarih

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatil tarihleri, vatandaşlar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte 2024 yılı Meclis tatil tarihleri belirleniyor. İşte detaylar ve...

2024 TBMM tatil tarihleri belli oldu: İşte TBMM’nin kapanacağı tarih
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatil tarihleri, vatandaşlar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla birlikte 2024 yılı Meclis tatil tarihleri belirleniyor. İşte detaylar ve tatilin olası ertelenme durumuyla ilgili bilgiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatil tarihleri, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da merak konusu olmaya devam ediyor. Meclis’in tatil olacağı tarihlerle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarına odaklanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis’in gündeminde önemli konuların olduğunu belirtti. Adaletten ticarete, ekonomiden güvenliğe kadar geniş bir yelpazede kanunlaşma sürecinde olan tekliflerin bulunduğunu ifade etti. Özellikle hayat pahalılığı ve öğretmenlere yönelik şiddetle mücadele gibi konuların yasal zemininin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erdoğan, AK Parti grubunun ve Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’nin bu konuları yakından takip etmesini ve işbirliği içinde hareket etmesini beklediğini dile getirdi. Meclis’in tatil tarihine değinen Erdoğan, yasal düzenlemelerin Meclis tatile girmeden çıkarılması gerektiğini vurguladı.

TBMM’nin tatil tarihleri Anayasa’nın 93’üncü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre belirleniyor. Genellikle Meclis, 1 Temmuz’da tatile girerken, görüşülen konuların uzaması durumunda tatil tarihi ileri bir zamana ertelenebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.