2024 Kurban bayramı ikramiyeleri bayramdan kaç gün önce ödenir?

Dini bayramlarımızdan biri olan kurban bayramı için artık ger sayım başladı, mayıs ayının ortasına gelirken kurban bayramı araştırmaları da başladı. Özellikle emekliler kurban bayramı ikramiyesi...

2024 Kurban bayramı ikramiyeleri bayramdan kaç gün önce ödenir?
Yayınlama: 13.05.2024
Düzenleme: 13.05.2024 16:36
A+
A-

Dini bayramlarımızdan biri olan kurban bayramı için artık ger sayım başladı, mayıs ayının ortasına gelirken kurban bayramı araştırmaları da başladı. Özellikle emekliler kurban bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, kaç para oldu sorularına yanıt arıyor. Geçtiğimiz yıllarda bin lira ödenen kurban bayramı ikramiyes, geçtiğimiz ramazan bayramında zamlandı ve 3 bin lira oldu. Kurban bayramında ise ikramiyelerin 5 bin lira olacağı iddiası emeklileri heyecanlandırdı. Henüz resmi bir açıklama gelmese de kurban bayramı emekli ikramiyelerinin 5 bin lira olacağı kulislerde konuşuluyor. Emekliler kurban bayramı ikramiyesi ödemelerini ise 10 Haziran’dan önce alacak.

Kim ne kadar kurban bayramı ikramiyesi alacak?

Bayram ikramiyesi yalnızca emeklilere ödenmiyor. SGK’dan gelir ve aylığı olanlar da bayram ikramiyesi alabiliyor. Ancak emekliler ve maluller dışındakiler için bayram ikramiyesinin tutarı farklı. Emekliler ve malulen emekli olmuş malullük aylığı olan kişiler 3 bin lira ikramiye alıyor. Dul ve yetim aylığı alan kişiler ise ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi alabiliyor.

Örneğin; kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alıyor. Bu durumda aylık alan dış eşe 1.500 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı var.

Bu durumda dul eşe 2 bin 250 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Babasından dolayı aylığı olan kız çocuğu yüzde 25 oranında bağlanan yetim aylığı nedeniyle 750 lira bayram ikramiyesi alabilir. Bayram ikramiyesinde artış beklentisi söz konusu. Ancak şu ana kadar bu konu gündeme gelmedi.

Uygulama 2018 yılında başladı

İkramiye 2018’de her bayramda 1000 lira olarak verilmeye başlanırken, 2021’de 1100 liraya, 2023’te 2 bin liraya, bu yıl için ise yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi.

SGK, bu Ramazan Bayramı’nda 15,3 milyon emekli ve hak sahibine toplam 41,3 milyar lira ikramiye ödedi.

Bu rakamla birlikte uygulamanın başladığı 2018’den bugüne kadar SGK tarafından toplam 166,2 milyar lira ikramiye ödenmiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.