Mersin Büyükşehir tarafından ‘Kadın Çalıştayı’ gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘Kadın Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Kadınların toplumsal yaşamda her alana dahil olduğu, toplumdaki rolünü güçlendirecek, daha adil ve eşit bir yaşam sunmak için atılacak adımların belirleneceği 2025-2029 Stratejik Plan çalışmaları, çalıştaya katılan paydaşlarla birlikte belirlendi.

Mersin Büyükşehir tarafından ‘Kadın Çalıştayı’ gerçekleşti
Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Mersin Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in de katılım sağladığı Kadın Çalıştayı’nda; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin ilgili müdürleri ve personeli, ilçe belediyeler, akademisyenler, eğitimciler, kadın temelli çalışmalar yapan kentteki resmi ve özel kurumlar ile STK ve Oda temsilcileri bir araya geldi.
Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Kadın Çalıştayı’nda birçok farklı kesimden kadının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğunu belirtti. Seçer, “Kooperatifler, STK’lar, üretimde bulunan kadınlar bir arada. Strateji planlarının, uzman kişilerle ve sahadaki kadınlarla birlikte yapılması çok önemli. Yapılacak strateji planının olabilirliğini daha kolaylaştırıcı çalışmalar oluyor. Buradaki çalışma sonucunda çıkacak çıktıların, strateji planında önemli rol oynayacağına ve güzel bir çalışma olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu çalıştayın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada; kadın çalışmalarında stratejik planları oluşturmak ve daha güçlü bir gelecek inşa etmek için bir araya geldiklerinden söz etti. Dokucu, “Kadınların toplumdaki rolünü güçlendirmek, karşılaştıkları zorlukları aşmak, onlara daha adil ve eşit bir yaşam sunmak için atılacak adımları belirlemek adına burada birlikte olmamız büyük bir fırsattır. Bu nedenle burada bulunmanız ve bu önemli çalıştaya katkı sağlamanız bizler için çok önem taşımaktadır” diye konuştu.

Kaynak: Müjde Demir/ Özel Haber

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.