Taş ocağına karşı bir araya geldiler

Mersin’in Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, çevre sorunlarına karşı dayanışma için düzenledikleri “Yeryüzü Sofrası” etkinliğinde çevre gönüllüleri ile Hamzabeyli Mahallesi’nde buluştu. Hamzabeyli Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan Taş Ocağını protesto etmek için bir araya gelinen etkinliğe, mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Taş ocağına karşı bir araya geldiler
Yayınlama: 10.06.2024
Düzenleme: 04.07.2024 12:41
A+
A-

5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında; Toroslar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çevre Mühendisleri Odası, Mersin Barosu ve TEMA Vakfı işbirliğiyle yapılan etkinlikte Başkan Yıldız, daha temiz ve sağlıklı çevre için el ele hareket edeceklerini söyledi. Başkan Yıldız, etkinliğe eşi Feride Yıldız ve kızı Ilgın ile birlikte katıldı.

Etkinliğe katılan mahalle sakinleri, mahallelerinde taş ocağı istemediklerini belirterek; “Köyümüzün güzelliklerini gelip görsünler. Evlerimiz, bahçelerimiz her şeyimiz var. Burada ağırlıklı olarak nar ve narenciye üretiliyor. Taş ocağının yapılacağı yerde yabani hayvanlar yaşıyor. Çam ormanlarımız var. Bunların hepsi yok olacak. Doğanın güzelliğini bozmasınlar. Belediye Başkanımız Abdurrahman Yıldız’dan Allah razı olsun. Bu konuda çok duyarlı ve destek veriyor. Köy halkı olarak kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

TEMA Vakfı Toroslar İlçe Temsilcisi Durmuş Peker, çevreyi korumak için bir araya gelmenin önemine vurgu yaparak; “Ne güzel bir etkinlik yaptınız. Belediye Başkanımızı, Baro Başkanımızı, Çevre Mühendisleri Odamızı, muhtarlarımızı ve çevre gönüllülerini kutlarım” diye konuştu.

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can ise Hamzabeyli Mahallesi’nde gerçekleştirilmek istenen taş ocağı yatırımının ÇED sürecinin tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çekerek; “Bu konuyla ilgili görüşlerin alındığı ve ÇED süreci tamamlandıktan sonra hukuk sürecinin işleyici bir süreç ile karşı karşıyayız. Dağımızı, toprağımızı, korumak için dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Gelecek nesillere temiz, yaşanabilir, sağlıklı bir çevre bırakmak için herkesi göreve davet ediyoruz. Kamuoyunun oluşması, bu sorunların ortadan kalkması için bu oldukça önemli. Hamzabeyli sakinlerinin ve çevre köylerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.