Yılmaz Büyükerşen neden aday olmadı? Özgür Özel’e şart koştuğu Ayşe Ünlüce kimdir, ne iş yapıyor?

Eskişehir’in efsane belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen, 2024 seçimleri için adaylıktan çekildi. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’de aday olmayacağını duyanlar Yılmaz Büyükerşen neden aday olmadı, Yılmaz Büyükerşen kaç yıldır belediye başkanı? sorularının yanıtlarını aramaya başladı. İşte yanıtlar…

Yılmaz Büyükerşen neden aday olmadı? Özgür Özel’e şart koştuğu Ayşe Ünlüce kimdir, ne iş yapıyor?
Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

CHP belediye başkan adayları listesi açıklandı. Listenin sürprizi 25 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve icraatlarıyla efsaneleşen Yılmaz Büyükerşen oldu. Daha önce Mart 2024 seçimleri için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Yılmaz Büyükerşen son anda adaylıktan çekildi. CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce’yi aday gösterdi. Büyükerşen ise seçimlerde Ayşe Ünlüce’ye destek vereceğini duyurdu. Peki Yılmaz Büyükerşen neden adaylıktan çekildi? İşte detaylar…

Yılmaz Büyükerşen neden aday olmadı?

Eskişehir’i CHP’nin kalesi haline getiren isim kuşkusuz Yılmaz Büyükerşen’di ve her seçimde olduğu gibi Mart 2024 seçimlerinde de Yılmaz Büyükerşen’in adaylığına kesin gözüyle bakıyordu. Ancak beklenen olmadı. Büyükerşen adaylıktan çekildi yerine Ayşe Ünlüce aday gösterildi. Yılmaz Büyükerşen’in neden adaylıktan çekildiği bilinmiyor. Ancak CHP Parti Meclisi’nin aday olmaması yönünde telkinleri olduğu Büyükerşen’in ise adaylıktan çekilme şartı olarak Ayşe Ünlüce’nin adaylığını şart koştuğu konuşulan kulisler arasında. 

Ayşe Ünlüce kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? soruları şimdiden hem Eskişehirli hem de diğer şehirlerdeki seçmenler tarafından merak konusu. Ayşe Ünlüce 1970 Eskişehir doğumlu. 54 yaşında olan Ayşe Ünlüce aslen Eskişehirli. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunu olan Ayşe Ünlüce’nin mesleği hakimlik. 2016 yılına kadar hakimlik kariyerini sürdüren Ayşe Ünlüce, 2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne 1. Hukuk Müşaviri olarak atandı. 2018 yılında belediyenin Genel Sekreterlik görevine getirilen Ayşe Ünlüce adaylık sürecine kadar bu görevi sürdürdü. Adaylığının netleşmesi sonrasında görevinden istifa etti. 

Ayşe Ünlüce’nin eşi kimdir, ne iş yapıyor?

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce’nin eşi avukat Aydın Ünlüce’dir. Ayşe Ünlüce’nin eşi ne Aydın Ünlüce ne iş yapıyor? sorusunun yanıtı ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekiliğiydi. Ancak Aydın Ünlüce Mart 2023 yılında hayatını kaybetti. Ayşe Ünlüce ve eşi Aydın Ünlüce’nin evliliklerinden 2 çocukları bulunmaktadır. 

Yılmaz Büyükerşen kaç yıldır belediye başkanı?

Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de 25 yıldır belediye başkanlığı yapmaktadır. Yani 5 dönemdir Eskişehir’de belediye başkanı seçilmiştir. Aslen Eskişehirli olan Yılmaz Büyükerşen, akademisyendir ve belediye başkanlığı öncesi Anadolu Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütmekteydi. 

Yılmaz Büyükerşen kaç yaşında?

1937 Eskişehir doğumlu olan Yılmaz Büyükerşen, 87 yaşındadır.  1999 yerel seçimlerinde DSP’den aday olan Prof. Büyükerşen, oyların yüzde 44’ünü alarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2004 yerel seçimlerinde, oylarını yüzde 45’e çıkararak aynı göreve tekrar seçildi. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 50 üzeri oy ile yeniden büyükşehir belediye başkanı seçildi. 27 Ocak 2011’de, istifa etmesini isteyen DSP yönetiminin talebine uyarak bu partiden istifa etti.

Yılmaz Büyükerşen siyasi hayatı ve CHP’ye geçişi

27 Şubat 2011’de CHP’ye geçti. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den 4.kez belediye başkanı seçildi. 2019 seçimlerinde CHP’nin ve Millet İttifakının adayı olarak 5.kez büyükşehir belediye başkanı seçildi. DİSK önderliğinde gerçekleşen “Solda Birlik” toplantılarında ve diğer sol senaryolarında adı sık sık geçen Prof. Büyükerşen, 2004 yılında DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit tarafından yapılan genel başkanlık teklifini geri çevirdi. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde de Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçmiştir. Fakat bu teklifi de geri çevirmiştir. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen; evli, iki çocuk ve iki torun sahibidir. Ayhan Şahenk Vakfında yönetim kurulu üyesi olan Prof. Büyükerşen, aynı zamanda Kanal D’nin kurucularındandır.

Yılmaz Büyükerşen neden adaylıktan çekildi? Özgül Özel Yılmaz Büyükerşen’i neden aday göstermedi?

Kulis bilgilerine göre Özgün Özel ve Yılmaz Büyükerşen adaylık sürecinde istişarelerde bulundular.  Özel “Hocam siz Eskişehir’in hocasısınız, Eskişehir de sizin evladınız. Ben sizden önce Ahmet Ataç ve Kazım Kurt ile görüştüm. Şimdi de sizi dinlemeye geldim.” diyor.

Büyükerşen ise “Eskişehir’de çok büyük emek verdik, büyük projeler yaptık ben projelerin bitmesini istiyorum. Eskişehir’de üçümüz de aday yapılırsak yeniden kazanırız” diyor. Özel de “Ankara’da arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz” diyor.

Büyükerşen’in başka görüşmelerde “ben aday yapılmayacaksam genel sekreterim Ayşe Ünlüce aday yapılsın, böylece partide bir kırgınlık, küskünlük olmaz” diyor. 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.