Yiyen bir tabak daha isteyecek! Tüm sırlarıyla lokanta usulü mercimek çorbası tarifi

Lokantalarda yediğiniz tadına doyulmaz mercimek çorbası tarifini evinize taşıyoruz. Lokanta usulü mercimek çorbası tarifini tüm sırlarıyla sizler için hazırladı. Lokanta usulü lezzetli mercimek çorbası tarifi, malzemeleri listesi ve kıvamını tutturmaya yardımcı püf noktaları burada.

Yiyen bir tabak daha isteyecek! Tüm sırlarıyla lokanta usulü mercimek çorbası tarifi
Yayınlama: 12.09.2023
A+
A-

Yaz kış yemelere doyamadığımız tam bir şifa deposu olan mercimek çorbasını lokantada yemek bir başka oluyor. Müptelası olduğumuz, yemelere doyamadığımız lokanta usulü mercimek çorbasını evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte lokanta usulü mercimek çorbası tarifi, yapılışı ve püf noktaları…

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi için gerekli malzemeler listesi

Çorba İçin:

1 su bardağı sarı mercimek

1,5 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

Üzeri İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

Lokanta usulü mercimek çorbası yapılışı

Öncelikle işe mercimekleri bol suda yıkamakla başlayın. ereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca un ilave edin ve 2-3 dakika daha unu kavurun. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Mercimekleri de ilave edin ve kalan sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin. Daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.

Üzeri İçin: Tereyağını eritin ve eriyen tereyağında pul biberi kavurun.Kaynayan çorbanın üzerine dökün ve tahta kaşık yardımıyla çorbanızı karıştırın. Hepsi bu kadar afiyetler olsun. 

Mercimek çorbasının kıvamı nasıl arttırılır? 

Mercimek çorbasının kıvamını arttırmak istiyorsanız çorbanızın içerisine minik doğranmış patatesler doğrayabilirsiniz. Patatesler piştikçe çorbanız kıvam alacaktır. Ve patatesin içerisindeki nişasta çorbanızın kıvam almasını sağlayacaktır.  

Lokanta usulü mercimek çorbasına nane konulur mu?

Lokanta usulü mercimek çorbanıza unu kavururken nane, karabiber ya da pul biber ekleyebilirsiniz. Çorbanıza bambaşka bir lezzet katacaktır. 

Mercimek çorbasının taşmasını önlemek için içine bir tutam karbonat atın

Kaynayan çorbanızın altını söndürüp içerisine bir miktar karbonat eklemeyi deneyin. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.